i7 4702MQ ve GT 745M laptop CS:GO'da donma sorunu

faceitlife

Hectopat
Daha fazla  
Casper laptopumda bi sıkıntı var. CS:GO girdiğimde ilk maç mutlaka ama mutlaka 1 kez oyun donup kalır kilitlenir ben de mecbur Alt+F4 atar oyunu baştan çalıştırırdım ve bir daha bilgisayarı kapatana kadar saatlerce oynasam da bu sorun tekrar etmezdi. Ben de bundan bezdiğimden bugun formatladım bütün sürücüyü güncelledim grafik kartı da keza öyle güncel. Ancak bugün ilk maç girdim ve maçın ortasında aynı şekilde donup kaldı ancak bu sefer daha kötü ki ne Alt+F4 ne de görev yöneticisinden kapatabildim. Yani PC komple dondu görev yöneticisini açsam da mouse imleci gözükmüyordu. Restart atmak zorunda kaldım yani artık işim daha zor. Ben bu sorunu bayağıdır yaşıyorum formatladım güncelledim baştan kurdum hiçbiri çözüm olmadı.
Biraz önce bi video buldum çoklu CPU kullanımı buna yol açabiliyormuş ve bende bu etkin. Bu çoklu CPU'nun ne olduğunu bilmiyorum çoklu işlemci kullanımı yazıyor üstünde ve okuduğum kadarıyla bunlar çakıştığında donma oluyormuş artık ne kadar doğru bilmiyorum çünkü test etmekte kolay değil ne zaman olacağı belli değil.

• Windows 8.1
  • GeForce GT 745m 128 Bit 2GB
  • i7 4702 MQ işlemci
  • 8 GB RAM
  • SSD mevcut değil.

Sorun sadece CS:GO'da oluyor ve FPS drop kasma vs. hiçbir sıkıntı yok sadece aniden donup kitleniyor. Bilen varsa çok yardıma ihtiyacım.
Bilgisayar 3 senelik başka bi sıkıntısı yok çok şükür ama 1 sene daha idare etmesi lazım inşallah bilen biri çıkar İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune Pro ile HDD'yi test edin. Health ve Error Scan testi yapıp ekran görüntüsü paylaşın.
Ayrıca oyundaki sıcaklık değerlerini de bildirin.

HD Tune Pro ile HDD'yi test edin. Health ve Error Scan testi yapıp ekran görüntüsü paylaşın.
Bir tane HDD testi yapmıştim ful yeşil çıktı ama o mu bilmiyorum bilgisayara geçince yapıp aticam testi. Bu ara sıcaklığı yazmayı unutmuşum 12v çift fanlı kendi yaptığım soğutucu var 77 78 dereceyi geçmez şuana kadar hiçbir oyunda ısınmadan dolayı lag olmadı sadece csgo donma

Evet Health ve Eror Scan testi, cpu sıcaklığı oyunda 77-78 derece arası.

Evet sorun CS:GO'dan sonra yeni aldığım Insurgency oyununda da devam ediyor ilkkez CS:GO'dan başka bir oyunda oldu, oyuna girdikten aşağı yukarı 20 dakika sonra oyun donuyor, seste aynı şekilde silahlar tatatatata şeklinde donuyor. Görev yöneticsinden kapatmak istediğimde fare imleci anlamsız bir şekilde gözükmüyor ve restart atmak tek çare oluyor...
Yok mu sorunun kaynağını bilen

Dosya Ekleri

• error.png
    44 KB · Görüntüleme: 160
  • 2.png
    52,6 KB · Görüntüleme: 161
Bende de mutlaka ama mutlaka oyunu iki dakika oynadıktan sonra donmalar başlıyor. Isı zaten söylemiyorum sanki dünyanın merkezine ilerlemişim gibi. Gün geçtikçe magmaya yaklaşıyoruz.

Bende de mutlaka ama mutlaka oyunu iki dakika oynadıktan sonra donmalar başlıyor. Isı zaten söylemiyorum sanki dünyanın merkezine ilerlemişim gibi. Gün geçtikçe magmaya yaklaşıyoruz.
Aynen öyle Benim sorunum ısınmadan değilde donanımdan galiba, işlemcide felan biyerde bi sıkıntı var.

İstiyosan Recep Baltaş'ın da bir yazısında belirttiği throttlestop programını kullanabilirsin. Ben denedim bende pek ile yaramadı ama sen yine de bir dene derim. Benim sorunum herhalde kronik. Bütün 960M sahipleri benim gibi sıkıntılar yaşıyor. Laptopla oyun olmaz! Oyun için masaüstü şart kardeş. Ama gel gör ki şu anda toplayacak param yok. Olsa bir dakika bile durmam çöpe atarım benim laptopu.

Bu programıda deneyeceğim teşekkür ederim. Dün görev yöneticisinde bilgisayar boştayken RAM ve HDD kullanımının çok fazla olduğunu gördüm yani 8 gb ramlı bilgisayar boşta neden %50 ram harcar hdd niye bukadar yüksek diye düşündüm internetten araştıdım ve çözümünü buldum. Ram kullanımı yaklaşık %20 civarı düştü hdd aynı şekil bayağı düştü şuan yük altında oyunda bile ram %45 i geçmiyor. Dün 3 el CS:GO oynadım hiçbi sıkıntı olmadı kaymak gibi akıyodu oyun MAŞALLAH diyelim İnşallah bundan sonra olmaz bu gece bakıcam olursa not düşerim buraya
Bu arada senin laptopun marka modeli nedir?

Lenovo Y50-70. Lanet bir bilgisayar. Oyundan bıktırdı resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…