ruhi1
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar,
Asus x550jx xx171d ile xx0099d arasında kaldım. Alacağım yerde aralarında 200 lira fark var. Birinde i54200h diğerinde i7 4720hq var. Hediye kuponumla i5 olanı 1650 ye i7 olan da 1850 ye gelecek.
Öncelikle kullanım alanımı belirtiyim :
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Rendering, video edit animasyon photoshop vs kullanmıyorum.
Çok fazla olmasa da oyun oynarım bunun dışında tarayıcıları çok fazla kullanıyorum yani bilgisayar açılıp kapandığı süre içerisinde arka planda 4-5 tane chrome sayfası hep 30-40 sekme ile açık olur. Eclipse, visual studio gibi compilerlar biraz simulation programları ve virtual machine içinde linux kullanıyorum.
Intel Core i7 4720HQ vs i5 4200H
Bunu baktım aradaki farkı da gördüm
[TBODY]
[/TBODY]Clock speed hemen hemen aynı bunun dışında yukarıda saydığım kullanım alanı için gözle görülür hissedilebilir bir fark oluşur mu ?
Yani sizce aradaki fark olan 200 liraya değer mi ?
Konu hakkında bilgisi olan tercihen performans farklılığını ölçmüş birileri yardımcı olabilirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Özellikle @Recep Baltaş a soruyorum
Asus x550jx xx171d ile xx0099d arasında kaldım. Alacağım yerde aralarında 200 lira fark var. Birinde i54200h diğerinde i7 4720hq var. Hediye kuponumla i5 olanı 1650 ye i7 olan da 1850 ye gelecek.
Öncelikle kullanım alanımı belirtiyim :
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Rendering, video edit animasyon photoshop vs kullanmıyorum.
Çok fazla olmasa da oyun oynarım bunun dışında tarayıcıları çok fazla kullanıyorum yani bilgisayar açılıp kapandığı süre içerisinde arka planda 4-5 tane chrome sayfası hep 30-40 sekme ile açık olur. Eclipse, visual studio gibi compilerlar biraz simulation programları ve virtual machine içinde linux kullanıyorum.
Intel Core i7 4720HQ vs i5 4200H
Bunu baktım aradaki farkı da gördüm
Significantly more l3 cache | 6 MB | vs | 3 MB | 2x more l3 cache; more data can be stored in the l3 cache for quick access later |
---|---|---|---|---|
More threads | 8 | vs | 4 | Twice as many threads |
More l2 cache | 1 MB | vs | 0.5 MB | 2x more l2 cache; more data can be stored in the l2 cache for quick access later |
More cores | 4 | vs | 2 | Twice as many cores; run more applications at once |
Higher turbo clock speed | 3.6 GHz | vs | 3.4 GHz | More than 5% higher turbo clock speed |
Significantly better PassMark score | 8,309 | vs | 4,415 | Around 90% better PassMark score |
Significantly better 3DMark06 CPU score | 6,930 | vs | 4,361 | Around 60% better 3DMark06 CPU score |
Better overclocked clock speed (Air) | 3.57 GHz | vs | 3.3 GHz | Around 10% better overclocked clock speed (Air) |
Better performance per watt | 20.77 pt/W | vs | 12.7 pt/W | Around 65% better performance per watt |
Yani sizce aradaki fark olan 200 liraya değer mi ?
Konu hakkında bilgisi olan tercihen performans farklılığını ölçmüş birileri yardımcı olabilirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Özellikle @Recep Baltaş a soruyorum
Son düzenleyen: Moderatör: