İ7 4770 71 derece normal mi?

Yer
İstanbul / Bahçeşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 9 7900X
İşlemci Soğutucusu : Arctic Liquid Freezer II 360MM A-RGB
Anakart : ASRock X670E Steel Legend
RAM: G.Skill Trident Z 16X2 32GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ S.E. RX 6900XT
PSU : Corsair HX1200
Kasa : Cooler Master TD500 White
M2 SSD : Hyperx Fury Gen4 1TB + Gigabyte Aorus Gen4 500GB + Kingston KC2000 Gen3 500GB
SSD : Sandisk SSD Plus 480GB + Sandisk SSD Plus 240GB
HDD : Toshiba X300 4TB
Meslek
Pilotaj Öğrencisi
Merhaba başlıkta da belirttiğim gibi işlemcinin ısısı 71 dereceyi gördü sadece internet te dolaşırken bu normalmi? (resim bulunmaktadır.)

İşlemci Isısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel için çok yüksek bir değer. Kasa içi hava sirkülasyonu ve işlemcinin termal macunu kontrol edilmeli. Kullandığınız fan stok fan mı?
Evet kullandığım fan stok fandır. Zalman z11. Neo kasasını kullanıyorum hava sirkulasyonu oldukça iyi bir durumdadır. Termal macun ise cooler master dir ama biraz az olduğu için az bir seviyede termal macun uygulanmış dır. Ama yetmiştir diye dusunuyorum çünku termal macun ince bir tabaka olmasi lazim

@Anilberen Bozlagan Hocam bende o kasanın plus modelini alıcam da. Kasada mavi ışıklar kendiliğindenmi var ? Birde kaç fanla birlikte geliyor ?
Merhaba kasa çok güzel kesinlikle tavsiye ederim benim kullandığım neo modelinde yandaki kapaklarda birer tane fan geliyor kasanın içinde kendiliğinden ikisi mavi ledli biri ise ledsiz geliyor yani toplam 5 adet fan ile birlikte geliyor ama 3 tane daha fan alıp takabilirsiniz 12 cm olmak şartıyla. Tekrar söylüyorum bu söylediklerim neo modeli için

Anormal bir durum, kasa içi hava sirkülasyonu nasıl, kullandığınız CPU soğutucusu nedir?
Resimdeki program CPU sıcaklığı değil, CPU çekirdek sıcaklığını gösteriyor. Biz AIDA64 Extreme Edition ile Stablity test yapmasını isteyelim arkadaştan. Çok daha net bir biçimde anlarız neyin ne olduğunu.

@Anilberen Bozlagan Yukarıda ismi geçen programı indir ve Stability Test'i aç 15 dakika sürsün. Daha sonra aşağıdaki resimdeki gibi İstatistik penceresinden sonuçları bize aktar. Görelim neyin ne olduğunu. Takipteyim konuyu.

Resimleri "Resim Yükle" butonunu kullanarak aktaralım :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı