i7 4770 İle Overclock Yapabillir Miyim ?

BUS frekans hızını bilmeyen adamdan yardım beklememelisin derim.
Sana açıklayayım, yanlış bir düşünce oluşmasın kafanda.

İşlemcinin frekans artışını belirleyen 2 ana etken vardır. 1- BUS frekans 2- Çarpan değeri
BUS frekans değeri ve çarpan değeri çarpılınca ortaya çıkan değer işlemcinin frekans hızına eşittir.
Yani 22 çarpan ve 200 BUS frekans hızına sahip bir işlemci 4,4 GHZ'de çalışmaktadır.

Ancak sizin işlemcininde K ibaresi bulunmamakta. Yani çarpan kilidi kapalı. Yani çarpanı artırarak frekans artışı sağlanamaz.
Yani çarpanı 22'den 23'e çıkartıp 23x200'den işlemci frekans hızını 4,6 GHZ yapamazsınız.

Bunu BUS frekans hızını artırarak yapabilirsiniz. Ki bu değeri hobbadalak yükseltemiyorsunuz.
Yani bu değer çok kısıtlı artış yapabileceğimiz bir değerdir. Bu değeri kullanarak OC yapmak çok zordur.
Bu bağlamda diyebilirim ki BUS frekans hızından yararlanarak yapılan OC işlemi, çarpan kilidi yükseltilerek yapılan OC işleminden çok daha zorludur.
Max frekansın hızının üzerinde pek hayal kurmamalısınız :)

Sonunda bilen birini görünce sevindim. K ibaresi omayan bir işlemciye overclock yapmak zor olduğunu biliyordum. Burda yapabilirsin felan denilince biraz şaşırdım. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı