i7 4770 RX 570 sistem kapanıyor

kayrazapt007

Kilopat
Katılım
8 Kasım 2019
Mesajlar
119
Çözümler
1
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16GB Kingston 1333MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung 870 EVO 500GB
Ekran kartı
Sapphire AMD RX570 Pulse 4GB ITX Tek Fanlı 256 Bit
Anakart
ECS H81H3-M4 V1.0A
İşlemci
Intel i7 4770
Merhabalar.
Elimde yukarıda belirttiğim gibi bir sistemim var. Sistemde RedRock markasının 500W bir PSU'ı var. Eğer sistem birkaç gün açılmadıysa sistem sorunsuz şekilde birkaç saat çalışıyor ancak kapandıktan sonra çalıştırırsak nerdeyse her zaman açıldıktan hemen sonra kapanıyor ya da yüke bindiği an kendini kapatıyor. Bizde ekran kartının güç girişine ayrı PSU, anakartı ayrı PSU bağladık ve çalıştırdık. Bu durumda sistem yine çalıştı ancak ertesi gün sistemi açtığımda yüke bindiği an kapandı. Sizce sorun PSU'da mıdır yoksa GPU'da mı? PSU ve GPU aynı gün 3 sene önce alındı. Bu durumu da 1 senedir yaşıyoruz. Tek farkı 1 sene önce görüntü kesiyordu şu an sistem komple kapanıyor. Ben PSU'da olduğunu düşünerekten Rampage 600W 80+ Bronze PSU almayı düşünüyorum. Elimde başka GPU ve PSU yok. Öneriniz nedir? 1200 lira bütçem var. Sizce sorun GPU'da mıdır, PSU'da mı?
(Not olaraktan ekleyeyim: Ekran kartı 150W, İşlemci 85W TDP değerine sahip. GPU sayfasında min. 500W PSU istiyor.)
Ayrıca iyi bayramlar :).
 
Son düzenleme:
İşlemcimiz aynı ben geçen gün GT 710 ve RX 240 4 GB OC version almıştım açtıktan 5-10 dk sonra kapanıyordu fakat GT 630 da çalışıyordu. Nedenini bulursanız beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim 😉
 
Evde başka bir sistem buldum. Asus P8H61-M LX anakart ve i3-2120 işlemcili. Bu sistemde denediğimde bu sefer iGPU ile görüntü veriyor dGPU ile görüntü vermiyordu. Birkaç defa daha sök tak yaparak çalıştırdıktan sonra dGPU görüntü verdi ve OCCT, Furmark testlerimi yaptım. Şu an sistemde sorun yok gibi. Yani sorun ya CPU ya da anakarttı. Ancak ikisinin çektiği güçten dolayı da kapatma şansı var tam bir bilgim yok. Toplam çekilen gücü göremiyorum takdir edersiniz ki. Ben çözümü böyle buldum gibi duruyor.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı