i7-4770 Sistem İşlemci sıcaklığı ve FPS düşmesi

CarLy John

Centipat
Arkadaşlar, işlemcim i7-4770 şu an pek fazla drop yemiyorum, tek drop yediğim oyun var oda; "Sniper Ghost Warrior 3" yani işlemcim bu oyunda 75 derece üstüne çıkmıyor ama FPS sabitlemedikten sonra çok drop yiyorum. FPS sabitleyince az drop yiyorum. Format atmadan önce CoD Warzone indirmiştim, ne zaman kamerayı çevirsem FPS aşırı düşüyordu yani oynanılacak gibi değildi, her saniye drop yiyordum. İşlemcim bazen 75 derece üstüne bazen 70 derece üstüne çıkmıyor. Yeni CPU soğutucu aldığımda ve termal macun sürdüğümde soğutucuyu takamamıştım, o yüzden de termal macun biraz silindi. Drop yememin başka nedeni olabilir mi?

Sorununuz RAM'den kaynaklanıyor sanırım. Sniper Ghost Warrior 3 bilmiyorum fakat Warzone için 8 GB RAM pek stabil çalışmıyor. Ayarlardan baya bi feragat etmeniz gerekiyor. Kendimde 8 GB RAM ile düşük ayarlarda dropsuz oynayabiliyorum malesef.

Sorununuz RAM'den kaynaklanıyor sanırım. Sniper Ghost Warrior 3 bilmiyorum fakat Warzone için 8 GB RAM pek stabil çalışmıyor. Ayarlardan baya bi feragat etmeniz gerekiyor. Kendimde 8 GB RAM ile düşük ayarlarda dropsuz oynayabiliyorum malesef.

Yahu sıcaklıkla RAM'ile ne alakası var RAM ekran kartıyla dengeli çalışır işlemciyle değil rica ediyorum saçmalamayın.

En düşük işlemci durumunu 95, en yüksek işlemci modunu 99 yaptım. Daha önceden bunları 99 99 yapmıştım ama bilmiyorum. O zaman bilgisayarı kapatıp açayım.

Şu an işlemci hızı sabit 3.38 3.39 da duruyor.
Driver silip yükledim,yukledikten sonra AMD ayarlarından bir tane bile birşey değiştirmedim,şuan hiç drop yemiyorum ve işlemci 65 derece üstüne çıkmıyor.Anlamadigim,ben AMD ayarlarından sadece performans arttırmak için ayar yaptım.Yine de yardımın için teşekkürler.

75 derece 4770 için fazla, maksimum 72 derece olması gerekli.

Sıcaklık 72 dereceyi aştığın da, işlemci kendi hızını düşürür zarar görmemesi için. Büyük ihtimal donma problemi bu yüzden.

75 derece 4770 için fazla, maksimum 72 derece olması gerekli.

Sıcaklık 72 dereceyi aştığın da, işlemci kendi hızını düşürür zarar görmemesi için. Büyük ihtimal donma problemi bu yüzden.

Teşekkürler, Driver silip tekrar yukledikten sonra oldu. Eskiden de olmuştu silip yükleyince düzelmişti ama anlamadığım, Driver silip yukledikten sonra SGW 3 oyununda 75 derece olup FPS dropdan oynanamazken, şimdi neden hiç drop yemiyorum ve sıcaklık 65 derece üstüne çıkmıyor. Yani Driver silip yuklemekle ne alakası var?

Teşekkürler, Driver silip tekrar yukledikten sonra oldu. Eskiden de olmuştu silip yükleyince düzelmişti ama anlamadığım, Driver silip yukledikten sonra SGW 3 oyununda 75 derece olup FPS dropdan oynanamazken, şimdi neden hiç drop yemiyorum ve sıcaklık 65 derece üstüne çıkmıyor. Yani Driver silip yuklemekle ne alakası var?

Kardeşim ağzınla söylüyorsun performans ayarı yaptım diye bir canlıyı düşün performansli kosarkenmi yoksa stabil kosarkenmi daha uzun ve aralıksız koşarsın.

Kardeşim ağzınla söylüyorsun performans ayarı yaptım diye bir canlıyı düşün performansli kosarkenmi yoksa stabil kosarkenmi daha uzun ve aralıksız koşarsın.

Ama önceden de silip yüklemiştim, o zaman sıcaklık 70 üstüne çıkıyordu ve hiç ayar yapmamıştım. Simdi ne oldu da sıcaklık düştü?
O zaman işlemci ayarı 99 99'du.Ayniydi yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı