Ben i5 4670K kullanırken 60 ila 65 derece arasında kullanıyordum. i7 4790K'ya geçince bu ısı değeri 10 arttı. Haliyle artması da gerekiyor. Biri 4C/4T diğeri 4C/8T olduğu için biraz ısı yükselir eskiye nazaran. Ama sizinki kadar olmaması lazım.
Bende öyle düşünüyordum boşta 28 görünce fakat testi başlattığım an 72'ye uçunca elim ayağım titredi resmen daha sonra 93 oldu kapadım bende. 5 dakika sonra da bilgisayar dondu zaten.
Overclock var mı varsa Voltaj değeriniz nedir ? Bu arada ben salak gibi oyun testi yapmayı unuttum sizin dediğinizden sonrs yarın denemeye karar verdim
Araya girmek gibi olmasın ama; ben de benim i5 4690'a bir Prime 95 testi yaptım 6-7 dakika sonra 90 dereceyi gördü. Oyunlarda maksimum 50-54 derecede çalışıyor. Mini ITX kasada, 120'lik sıvı soğutma ile kullanıyorum.
Hocam sanırım sorunu buldum. Biraz araştırdım yabancı kaynaklardan ve 3.nesilden 6.nesile kadar olan işlemcilerde AVX denilen bir şeyden dolayı prime95'in 26.6 sürümü dışında diğer sürümlerde çok çok yüksek sıcaklıklara çıkıyormuş. @Pantheon , hocam rica etsem 26.6 sürümü ile deneme şansınız var mıdır ?
Sevindim hocam ve çok teşekkürler içim bi rahatladı doğrusu bende i7'den olucaktım az kalsın . Yarın bi deniycem 26.6 sürümü ile inşallah bende de çözülür sorun. Tekrardan teşekkürler.