a.halil
Hectopat
Daha fazla  

Mavi ekrana düşmeden ekran görüntüsünü almayı başaramadım. Ama her ihtimale karşı sırf bu iş için bir defter aldım ve yaptığım her değişikliği yazıyorum (umarım faydasını görürüzZaten stres testi için AIDA64 yerine Prim95'i önerme sebebimiz de budur. AIDA64 profesyonel amaçlar için oluşturulmuş bir program değil.
Bana 4,5GHZ değerine hangi voltaj değerinde çıktığını söyler misin? Veya direkt olarak test ekranından bir görüntü at detaylıca.
Hedefini 4,5'dan 4,2'lere düşürmeye ne dersin?
CPU 1.302v - 4509 MHZ
CPU cache ratio 40x
Ghz 4.30 ile 4.40 arasında sürekli değişken.
Testin 10. dakikasında 4.50 Ghz'ye ulaştı.
Test 15 küsür dakika sonra mavi ekran ile son buldu.
Geçen süre içerisinde; herhangi bir çekirdek durmadı.
Şunu da not etmişim belki faydası olur: CPU voltajını 1.302'ye ayarlamama rağmen çekirdekler farklı farklı değerlerde voltaj alıyordu; 1.392 - 1.360 - 1.354 gibi değerlerde sürekli geziyordu. Sanırım bu değerler normal çünkü voltajı sabit tutmak zor diye duymuştum.
Asus Al Suite programı ile pc kendini 4.2 GHZ optimize edilmiş bir şekilde yükseltiyor ve hiç bir hata almadan kullanıyorum. Ancak araştırmalarımda çoğu kullanıcı daha yüksek hızlara yükseltebilmişler. Mevcut donanımımı da zaten bu yüzden almış olduğum için ve bu donanımın daha yüksek performansları desteklediğini bildiğim için düşük kalmak istemedim.Kendi bilgisayarımda overclock denemelerimde benimde sorunum stabilite sorunlarıydı. Sıcaklık 60 dereceye bile çıkmıyordu fakat prime95 te çekirdekler duruyor veya Windows ta hatalar oluyordu. Sanırım sizinde sorununuz bu yönde ve galiba işlemci sınırını geçmişsiniz. Daha düşük frekanslarda denemenizi öneririm.