i7 4770K sıcaklıklarım normal mi?

YigitILKAR

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkese selamlar, bugün işlemcime stres testi uygulayayım dedim ve merak ettim. i7 4770K'yı 3.9GHz hızında çalıştırıyorum, üzerinde Akasa Venom kule tipi soğutucu mevcut, en son termal bakımı mart ayında yapıldı. Kasam Zalman N5 mf modeli. Sıcaklıklar konusunda genel olarak biraz takıntılıyım o yüzden bilen insanlara sormak daha mantıklı geldi.

Bakmamız gereken minimum sıcaklıklar değil bilgisayarım dün geceden beri açık normalde 38-41 derece civarlarında geziyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• cpu 1.png
    cpu 1.png
    3,5 KB · Görüntüleme: 59
10 Dakika civarlarında, yemek yerken izledim.
Stres testinde sıcaklığın artması normal, %100 kullanıyor işlemciyi. Bu nedenle 87 derece gibi sıcaklıkları görmüşsün.

Stres testinde sıcaklığın artması normal, %100 kullanıyor işlemciyi. Bu nedenle 87 derece gibi sıcaklıkları görmüşsün.
Biliyorum haklısınız ancak takıntılı olduğum için korkuttu. Oyun içinde %50 kullanımı görüyorum maksimum ve 65 derece üstünü nadir görüyorum. Bilgisayarım günde 12 saatten fazla açık kalıyor online derslerden dolayı, termal macun kurumuş olabilir mi ?

Biliyorum haklısınız ancak takıntılı olduğum için korkuttu. Oyun içinde %50 kullanımı görüyorum maksimum ve 65 derece üstünü nadir görüyorum. Bilgisayarım günde 12 saatten fazla açık kalıyor online derslerden dolayı, termal macun kurumuş olabilir mi ?
Stres testini oyunlarla kıyaslama. Stres testi direkt olarak %100 kullanıyor; oyunlar %50, 60 civarlarında, hatta ekran kartın iyiyse ve ultra oynuyorsan %30 falan kullanılıyor.

Biliyorum haklısınız ancak takıntılı olduğum için korkuttu. Oyun içinde %50 kullanımı görüyorum maksimum ve 65 derece üstünü nadir görüyorum. Bilgisayarım günde 12 saatten fazla açık kalıyor Online derslerden dolayı, termal macun kurumuş olabilir mi?

Eğer bakır tabanlı bir soğutucunuz varsa sıvı metal yapabilirsiniz.

Ama çok fazla değil çok minnak süreceksiniz.

Stres testini oyunlarla kıyaslama. Stres testi direkt olarak %100 kullanıyor; oyunlar %50, 60 civarlarında, hatta ekran kartın iyiyse ve ultra oynuyorsan %30 falan kullanılıyor.
Tamamdır, teşekkür ederim bilgiler için her ihtimale karşı yakın zamanda termal bakımı yaptırmaya çalışacağım.

Eğer bakır tabanlı bir soğutucunuz varsa sıvı metal yapabilirsiniz.

Ama çok fazla değil çok az süreceksiniz.
Sıvı metal normal bir kullanıcıya önerilmemeli, yanlış bir kullanımda donanıma zarar verebilir. Doğru yapıldığında bile bazen sorun çıkarabiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı