i7 4790 alınır mı?

Anakart+ RAM'i de sat B450 giriş seviye bir anakart (1700TL) + 1600 AF ve stock fan (900-800TL) ve tek kanal 8 GB DDR4 RAM al ileride 16 GB yapar paşalar gibi takılırsın. B450 önerme sebebim 1600 AF'ye biraz OC yapıp performans arttırman için ancak OC yapmam dersen daha geçen 1 USB portu bozuk diye kutulu A320M-H ı 1Kdan verdim bu tarz bakabilirsin.
Teşekkür ederim dediklerinize bakacağım ancak merak ettiğim bir sorum var, 4. Nesil işlemcilere overclock yapınca çok performanslı oluyor demiştiniz 2000 TL civarına İ7 4790K alıp overclock yapmak mantıklı mı sizce?

Teşekkür ederim dediklerinize bakacağım ancak merak ettiğim bir sorum var, 4. Nesil işlemcilere overclock yapınca çok performanslı oluyor demiştiniz 2000 TL civarına i7 4790K alıp overclock yapmak mantıklı mı sizce?

Yalan yok güzel performans alıyorda artık aşırı eski değmez açıkçası.

Teşekkür ederim dediklerinize bakacağım ancak merak ettiğim bir sorum var, 4. Nesil işlemcilere overclock yapınca çok performanslı oluyor demiştiniz 2000 TL civarına İ7 4790K alıp overclock yapmak mantıklı mı sizce?
Anakartının modeli ne? Bi de i7 4790K için 2000 TL asla değmez.

GA-H97-D3H. Haklısınız pahalıda işte piyasası gereğinden fazla yüksek oluyor AMD işlemcilerin yerine göre.

Aslında sebepleri çok basit, insanlarda i7 algısı var. Intel sürekli soket değiştiği içinde anakartı belli birr nesil olan adam parayı basıyor ne olursa olsun. AMD de bir soket uzun süre destek aldığı için bu durumm olmuyor

GA-H97-D3H. Haklısınız pahalıda işte piyasası gereğinden fazla yüksek oluyor AMD işlemcilerin yerine göre.
H serisi anakartlarda overclock yapılmaz. K serisi işlemci alsan da bi etkisi olmaz. Bi de normalde de overclock yapacak olsan bile aradaki fark ve fiyat gerçekten değmez, aynı fiyata daha dün kutulu fanlı garantili ryzen 5 5500 aldım.

H serisi anakartlarda overclock yapılmaz. K serisi işlemci alsan da bir etkisi olmaz. Bir de normalde de overclock yapacak olsan bile aradaki fark ve fiyat gerçekten değmez, aynı fiyata daha dün kutulu fanlı garantili Ryzen 5 5500 aldım.

4790K parasına kutulu, fanı hiç kullanılmamış 3600 aldım 4.45GHz 1.3v OC yaptım çok daha performanslı kullanıyorum, gerçekten saçma bir fiyatı var.

4790K parasına kutulu, fanı hiç kullanılmamış 3600 aldım 4.45GHz 1.3v OC yaptım çok daha performanslı kullanıyorum, gerçekten saçma bir fiyatı var.
Eğer anakart değişmeyecekse 4790 alıp devam edebilir güzel işlemcidir yaklaşık 1200 verilebilir ama 4790K'ya hem H97 anakart kullanıp hem de 2000 lira vermek mantıksız oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı