i7 4790 GTX 1050Ti sisteme DDR3 RAM tavsiyesi

LuciFeriaNx

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık olarak 4-5 sene önce topladığım sistemimde MSI Z97 GAMING 3 anakart ve RAM olarak da Corsair Vengeance 2x8 (16 GB) 1600 MHz tercih etmiştim. Geldiğimiz noktada her ne kadar yeni bir PC toplamak istesem de malum durumlar ve belli başlı ekonomik kaygılar nedeniyle cesaret edip yeni bir PC alamadım. Genellikle oynadığım oyunlarda Valorant ve CS:GO gibi işlemciden de normal oyunlara nazaran daha çok destek alan oyunlar olduğu ve de hali hazır 2x8GB RAM'lerden birinin bozulmuş olması, sadece 8 GB olan tekini kullanabildiğim için RAM'ini geliştirmek istiyorum. İnternetten baktığım zaman anakartımın 3200 MHz desteklediğini görüyorum. Ben bu anakartıma RAM desteği almak istersem 3200MHz destekleyen herhangi bir RAM'i alsam fayda sağlayabilir veya kullanabilir miyim? Bunu göz önüne alarak tarafıma RAM önerisi de bulunabilir misiniz? (Valorant oyununda ortalama 120-170 FPS alıyorum ve RAM takviyesiyle bunu bir tık yükseltmek istiyorum)

Sistemim temel olarak:
-MSI Z97 GAMING 3 anakart.
-Intel i7-4790 işlemci.
-GTX 1050 Ti 4 GB OC ekran kartı.
-8 GB 1600MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR3 bir RAM almanız gerek, 3200MHz DDR4'e giriyor sanırsam.
Aynı ram bellekten bir tane daha alın.
Aynı ürün internette yok ve çok nadiren olanlarda tek bir tanesi 900 Tl civarı. Anladığım kadarıyla DDR4 bellekleri desteklemiyor anakartım. O halde DDR3 olarak alabileceğim maximum mhz değerinde bir bellek almam gerekiyor. Bu da maximum mhz değeri olarak 1600 alabileceğim anlamına geliyor sanırım.​

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı