i7 4790 işlemci sıcaklığı

Aliwave

Kilopat
Daha fazla  
Bugün kasa ve soğutucu montajını yaptık. İlk yaptığım şey boştaki sıcaklığı ölçmek oldu. CPU boşta 39 derecenin altına inmiyor. Stock fan ile 35'i geçmiyordu. Burada bir yanlışlık olmalı. Çok yüksek bir değer değil ama koskoca soğutucuyu takınca da insan bir performans artışı bekliyor açıkçası. En azından boşta 28-30 olur diye umuyordum. Stock fan ile nasıl daha iyi performans alabildim şaşıyorum.

İşlemci: i7 4790
Soğutucu: Dark Freezer X94 (Montajı çok büyük dert.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı işlemci var. Değerlerin normal bence. Sıvı soğutma kullanmıyorsunuz. Bende de sizinkine benzer bir hava bakır borulu soğutma var.
ScreenHunter_58 Nov. 25 11.29.jpg

Soğutucu tam oturmuşmu diye kontrol edermisiniz?
Bence tam oturmasa bu değer çok daha fazla olurdu. Dün stability test yaptım 10 dakika sonunda 75 dereceye ulaştı durdurdum testi.

Termal macunu yenilediniz mi? Yenilerken çok mu fazla sürdünüz?

Termal macun yenilendi. Hatta sırf soğutucuyu takamadığımız için en yakın bilgisayarcıya götürdük. Çok sürmüş olabilir soğutucunun yanında gelen tüp bitmişti.

Fan tam oturmadı mı acaba?
Stock soğutucu kule'den daha iyi sonuç verdiği için şaşırdım baya. Acaba boştayken fanın devri çok yavaş olduğu için mi böyle? Elle kontrol edebilir miyim fanı?

Bence tam oturmasa bu değer çok daha fazla olurdu. Dün stability test yaptım 10 dakika sonunda 75 dereceye ulaştı durdurdum testi.

Termal macun yenilendi. Hatta sırf soğutucuyu takamadığımız için en yakın bilgisayarcıya götürdük. Çok sürmüş olabilir soğutucunun yanında gelen tüp bitmişti.

Stock soğutucu kule'den daha iyi sonuç verdiği için şaşırdım baya. Acaba boştayken fanın devri çok yavaş olduğu için mi böyle? Elle kontrol edebilir miyim fanı?
BİOS tan ilgili kısımda ayarlar vardı sanırsam. Tam hatırlayamıyorum ama BİOS CPU fan bölümüne bir göz atın.

Bütün tüpü mü sıktı?
Evet küçük tüpte bir macun gelmişti ve hepsi bitti.

BİOS tan ilgili kısımda ayarlar vardı sanırsam. Tam hatırlayamıyorum ama BİOS CPU fan bölümüne bir göz atın.
Oraya da baktım. Ordan sadece minimum ve maksimum fan devrini ayarlayabildim. Maksimum çalışma yüzdesi %65 civarı bi şeydi onu %100 yaptım. Cpu sıcaklığı maksimum 75 dereceydi ona dokunmadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı