i7 4790 RX 560 Düşük CS:GO Performansı

Johnny Blaze

Hectopat
ASUS M70AD TR005S model bilgisayara sahibim.
Intel Core i7 4790 3.6 GHz 8MB Cache 22NM 4. Nesil
GTX 745 4 GB (OEM) Ekran kartı.
8 GB DDR3 1600MHz Samsung RAM

Bu özelliklerde CS:GO'da 80-120 FPS arası alıyordum. Çok canımı sıkmaya başlamıştı ve yaz tatilinde bir işe girip şu yükseltmeleri yaptım:

Ekran kartını MSI RX 560 4 GB GDDR5 128 Bit ekran kartına yükselttim.
Stok olan işlemci soğutucusunu Deep Cool Gammaxx 300 soğutucuya yükselttim. (Tam yükte 70 derecenin üstünü görmedim. )
Windows 8.1 işletim sistemini Windows 10'a yükselttim. (Bunu isteyerek yapmadım RX500 serisi ekran kartları Windows 8 ile uyumlu değil ekran kartının görünmesi için zorunlu yükseltme. )

YouTube'daki testlerde 200-250 FPS veren ekran kartı neden benim sistemimde 80'den yukarı çıkmıyor. CS:GO İşlemci ağırlıklı bir oyun evet fakat işlemcim de gayet sağlam. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içi MSİ Afterburner programı açıkken görüntü atın darboğazın söz konusu olma oranı düşük de olsa var. Ekran kartı işlemcini besleyemiyor olabilir çünkü işlemcin güçlü

Oyun içi MSİ Afterburner programı açıkken görüntü atın darboğazın söz konusu olma oranı düşük de olsa var. Ekran kartı işlemcini besleyemiyor olabilir çünkü işlemcin güçlü
Dostum normalde işlemci ekran kartını besler ama sen bilirsin. Ekran kartı driverinizi DDU ile kaldırıp tekrar yükleyin. Darboğaz olduğunu sanmıyorum.

Ayarlarım klasik profesyonel oyuncu ayarları. 1024x768 çözünürlük ve aklına gelen herşey en düşükte kapatma özelliği bulunun ayarlarda kapalı.

Maalesef şuan yapamam. 3 Ay çalıştıktan sonra bu değerleri görmek beni çıldırttı ve ani bir sinirle oyunu sildim. Dar boğaz olması imkansız çünkü GTA5, Tomb raider Devil may Cry 5 gibi oyunlarda 1080 High (Her ne kadar DMC5'te medium olsada.) ayarlarda 60-80 yer yer 100FPS'e çıktığı oluyor. Şuan oyunu yüklüyorum yarım saate atarım.

Maalesef şuan yapamam. 3 Ay çalıştıktan sonra bu değerleri görmek beni çıldırttı ve ani bir sinirle oyunu sildim. Dar boğaz olması imkansız çünkü GTA5, Tomb raider Devil may Cry 5 gibi oyunlarda 1080 High (Her ne kadar DMC5'te medium olsada.) ayarlarda 60-80 yer yer 100FPS'e çıktığı oluyor. Şuan oyunu yüklüyorum yarım saate atarım.
İş anlaşıldı. Ayarları 1080p al ve Yüksek ayarları dene. O zaman tahminen sorunun düzelecektir.

Tamam sorunu çözdüm Windows ayarlarından kaynaklanıyormuş. Ayarın adını hatırlamıyorum ama düzeldi. Şimdiki tek sorun FPS 150-250 arası gidip gelmesine rağmen takılıyormuş gibi bir his var. Mouse'u döndürünce çok kötü takılıyor. Anlayacağınız FPS yüksek olsa bile hala oynanabilir bir düzeyde değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı