i7 4790 Sistem çoğu oyunda çöküyor

ronna

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
8
İşlemci
i7 4790
Merhaba. 2 ay önce bilgisayarımda genel olarak her oyunu GTA 5, Rocket League, LoL vs oynayabiliyordum ama yaklaşık 2 aydır sürekli oyunlarda crash hatası alıyorum. Mesela LoL'de GPU çıkarıldı hatası alıyorum, Rocket League direkt açtıktan 5 dk sonra kapanıyor çoğu oyun direkt kapanıyor ya da 15 20 dakika oynadıktan sonra kapanıyor. Neden böyle olmuş olabilir? Tüm sürücülerim güncel BIOS dahil ve Malwarebytes Windows'un kendi güvenlik tarayıcısı her şeyle taradım hiçbir sonuç çıkmadı. Bazen yazı tiplerinin çevresi siyah oluyor. Sizce ne sebepten bir anda çöküyor olabilir?

Merhaba. 2 ay önce bilgisayarımda genel olarak her oyunu GTA 5, Rocket League, LoL vs oynayabiliyordum ama yaklaşık 2 aydır sürekli oyunlarda crash hatası alıyorum. Mesela LoL'de GPU çıkarıldı hatası alıyorum, Rocket League direkt açtıktan 5 dk sonra kapanıyor çoğu oyun direkt kapanıyor ya da 15 20 dakika oynadıktan sonra kapanıyor. Neden böyle olmuş olabilir? Tüm sürücülerim güncel BIOS dahil ve Malwarebytes Windows'un kendi güvenlik tarayıcısı her şeyle taradım hiçbir sonuç çıkmadı. Bazen yazı tiplerinin çevresi siyah oluyor. Sizce ne sebepten bir anda çöküyor olabilir?

Deneme yanılma ile gidilecek gibi duruyor sorun
Harici ekran kartı kullanıyor musunuz?
PC darbe falan aldı mı veya ağır sallantı falan?
Sıcaklık değerleri ne durumda bir de oyundayken?

Deneme yanılma ile gidilecek gibi duruyor sorun
Harici ekran kartı kullanıyor musunuz?
PC darbe falan aldı mı veya ağır sallantı falan?
Sıcaklık değerleri ne durumda bir de oyundayken?
Harici ekran kartım yok.
Darbe almadı sallantı yok.
Sıcaklık olarak normalde 90 100 dereceydi geçen gün cpu'yu sök tak yaptım tekrar normal değerlere indi yani 70 80 falan.

Harici ekran kartım yok.
Darbe almadı sallantı yok.
Sıcaklık olarak normalde 90 100 dereceydi geçen gün CPU'yu sök tak yaptım tekrar normal değerlere indi yani 70 80 falan.

CPU sök tak yaparak nasıl sıcaklık indi hocam, termal macun mu yenilediniz? Onu mu kastettiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı