İ7 4790 ve Asus GTX 780 tabanlı Render sistemi toplama

Hocam uygun bütçeli istiyosunuz ama DDR4 topladığınız sistem 6000 TL'yı aşıyor nerdeyse. Lütfen şu sistem toplama konularında ne istediğinizi tam olarak belli edin de biz de açığa kavuşalım (y)

Hocam Vatan'da topladığımız sistem 6000 küsür tl tutmuştu. 20 30 lira fazlası vardı yani :) benim istediğim sistemin ayrıntılarını zaten ben bilmediğim için soruyorum. Vatan'da toplamam sistem bu, bu sisteme göre fiyatı yükseltmeden yapılması gereken değişiklik olup olmadığını soruyorum ben :)

Hocam
Bence 980 yerine 970 alıp bu monitörü almanızı kesinlikle tavsiye ederim. 23,6" ve 1 ms tepkime süresi var.
Hocam sanırım Vatan'a gittiğimde bu monitörü önermişlerdi ama aklıma takılan bir soru var. IPS monitör al diyenlerde var sizin fikriniz ne bu konuda. Birde monitörü 6000 tl nin dışında tutuyorum hocam zaten üstte belirtmeyi unuttu isem onuda söylemiş olayım :)

Ekran kartını GTX 780 yerine Bu ekran kartını alabilirsiniz
Zotac GTX970 AMP! Omega Edition GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar Render da daha iyi performans verecektir. :)
Hocam ekran kartını değiştirdik başlık öyle kaldı ama 970 veya 980 e karar kıldık son olarak :) tavsiye ettiğiniz kart sorunlu değilse tabi ki olabilir, bakıyorum onada :)
 
İPS filan ben pek fazla fark göremiyorum çünkü direk karşısına oturuyorum kullandığım aletlerin :D Ama benim önerme sebebim dahili haporlör, 1 ms tepkime süresi vs... Ayrıca 520 tl gayet uygun bir fiyat.
 
İPS filan ben pek fazla fark göremiyorum çünkü direk karşısına oturuyorum kullandığım aletlerin :D Ama benim önerme sebebim dahili haporlör, 1 ms tepkime süresi vs... Ayrıca 520 tl gayet uygun bir fiyat.
Anladım hocam :) kasada değişiklik yapmazsak önerdiğinizi alacağım gibi görünüyor :)

@Oğuzhan Yıldırım Hocam birde sizden yorum alsak müsait olduğunuzda sistemle ilgili :) Diğer cevap yazanlar lütfen yanlış anlamasın kimseye saygısızlık etmek istemem, takip ettiğim biri olduğu için özellikle istedim :)
 
Merhaba,

Yine ceza aldım ve yardımcı olamadım hocam, kusuruma bakmayın.

1- GTX980 ile GTX970 arasında elbet fark vardır fakat günümüzde GTX970 ekran kartı 2K rahatlıkla kaldırabilmekte. Bütçeniz varsa GTX980 için zorlamanız gerek.
Not: GTX970 ve GTX980 modellerinde lider Gigabyte markasıdır. Fakat şu anda stoklarda olmadığından dolayı tek tercih MSI kalıyor. ;)

Seçim (Stoklara girmiş): MSI GTX 980 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar


2- Monitör seçimi kesinlikle ve kesinlikle IPS olmalı. LED monitörlere göre oranla daha fazla parlaklık, daha iyi netlik ve daha iyi görüş açısı sağlar. Mimarlıkta önemli olan çizimin kalitesidir ve bu kaliteyi harika bir panel tasarımı, muhteşem parlaklık ve harika keskinlik ile süsleyeceksiniz.

Seçim: Aoc 23" i2367Fm Geniş Ekran Led ips Monitör - Vatan Bilgisayar (y)

3- Seçim 2011 soket i7-5xxx işlemci, DDR4 ve X99'dan yana. Bütçe varsa, bunu değerlendirmeniz gerek. Pahalı olup olmamaları sizin bütçenize göre şekillenir.


Son olarak şu resmi sizlere atıp, kararınızı kesinleştirmeniz için bir fayda sağlamam lazım. :)

@Silinen üye, Zotac'ın soğutması bu sefer de sınıfta kaldı. Yük altında Gigabyte GTX980'e 14, MSI GTX980'e ise 6 derece fark atmış.

gpu-temps (1).gif
 
Estağfirullah hocam ne kusuru o kadar yardımcı oluyorsunuz, çok sağolun :)

Hocam ben ekran kartından kısıp 4k monitör alayım diye düşündüm ama artık o başka bahara kaldı :) söylediğiniz gibi 980 alacağım muhtemelen. Monitör konusunda da IPS olanı tercih edeceğim. Son olarak anakart kaldı aklımı karıştıran. X99 sistemi net gibi şu an ama analart hangisi olacak ondan emin değilim. 800 tl civarında kartlar varken geçen gün incelemesine denk geldiğim asus'un deluxe modeli aklıma çok takıldı. Sizce ne yapmalıyım anakart konusunda.

işlemciyi bir bileşenden kesip 5820k yapabilirsin render da işine yarar
Hocam 5820 düşünüyorum bende. Başlık 4790 kaldı :) Anakart konusunda bir öneriniz var mı acaba?
 
1- Bence uygun olmaz hocam. Ekran kartı senin yapacağın işlerde en önemli etken sağlıyor. 4K işini sonra düşünün. :)

2- Anakart olarak X99 ürünlerinden herhangi birini alabilirsin. Ucuz olması en önemlisi olacaktır. Gigabyte veya MSI tercih edin.
 
1- Bence uygun olmaz hocam. Ekran kartı senin yapacağın işlerde en önemli etken sağlıyor. 4K işini sonra düşünün. :)

2- Anakart olarak X99 ürünlerinden herhangi birini alabilirsin. Ucuz olması en önemlisi olacaktır. Gigabyte veya MSI tercih edin.
Tamamdır hocam :) zaten 4k ileri zamana kaldı pc elimde olsun sonra bakarız ona :)
Anakart olarak o zaman bütçeye göre uygun olanı seçeyim hiç uzatmadan :)
 
Anakartı seçmeden önce içeriklerini bir kontrol et. Çünkü MSI anakartların Click BIOS 4'ü var ve harika kullanışlı. Bunun yanında Gigabyte'ın Dual BIOS'u hayat kurtarıyor. Bence Gigabyte seç. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı