Parçalar uyumlu da ihtiyaçlarına göre aldığından emin misin? Sistemini optimize edip daha iyi bir monitör veya güç kaynağı-kasa kombinasyonu alabilirsin ya da cebine atarsın. Sana vereceğim sistemi iyi incele şimdi.
*Öncelikle işlemciyi i5 yaptık, çünkü oyun oynama amaçlı alıyorsan i7 sana maksimum 1 fps fazla verir.
*Anakartı uygun seçtik, overclock yapmayacağımız için, çok da ahım şahım kartlara ihtiyacımız yok.
*Ramlerimiz aynı.
*HDD aynı.
*Aslında GTX 970 tavsiye etmiyorum 1200 TL fiyatıyla, çünkü yurtdışından bile gümrüğüyle kargosuyla 1000 TL'ye geliyor. Yine de kartı EVGA versiyonu olarak değiştirdim, ASUS'un bir numarası yok. Onun dışında R9 290 alarak yine 300 TL kar edebilirsin burdan da. Tavsiye edilir.
*Kasayı ve güç kaynağını iyileştirdik.
*İşlemci soğutucuyu çıkardık, stok fan gürültüsüz çalıştığı takdirde bir sorunumuz yok. İşlemci insan gibi değil, belirli bir sıcaklığın altında çalıştığı sürece sorun yok, ki stok fan da bunun için dizayn edildi.
Şimdi 1000 TL bir fark oluştu, buna istediğin monitörü, klavyeyi mouse'u alabilirsin. İstersen SSD bile eklersin..
Peki diğer sisteme göre bir kaybın var mı? Belki işlemci yüzünden 1 fps kaybettin hepsi bu kadar.