i7-4790 ve B450M-K uyumu

Dediğin gibi bakayım DDR3 ile DDR4 arasında bir fark olur mu?
DDR3 bir anakarta DDR4 RAM takarsan çalışmaz, paran boşa gider. Elindeki anakart DDR3, yani DDR3 RAM almalısın. Ve elindeki RAM'in aynısından almaya çalış.

DDR3 bir anakarta DDR4 RAM takarsan çalışmaz, paran boşa gider. Elindeki anakart DDR3, yani DDR3 RAM almalısın. Ve elindeki RAM'in aynısından almaya çalış.

Elimdeki RAM'ler 1600MHz bir şey yaramaz ve 12 GB ben ise 8x2 16 GB yapacağım sorduğum soru DDR3 ile DDR4 arasında bir fark var mıdır aman aman fark var ise işlemciyi satıp AMD anakart alıp DDR4 RAM almak en iyisi olur?

Elimdeki RAM'ler 1600MHz bir şey yaramaz ve 12 GB ben ise 8x2 16 GB yapacağım sorduğum soru DDR3 ile DDR4 arasında bir fark var mıdır aman aman fark var ise işlemciyi satıp AMD anakart alıp DDR4 RAM almak en iyisi olur?
Hocam I7 4790 gayet iyi bir işlemci hala. Eğer bütçen en azından I5 10400F, H410M-F anakart ve 16 GB 3000 MHz RAM almak için yeterli değilse değiştirmene gerek yok.

Hocam i7 4790 gayet iyi bir işlemci hala. Eğer bütçen en azından i5 10400F, H410M-F anakart ve 16 GB 3000 MHz RAM almak için yeterli değilse değiştirmene gerek yok.

İşlemci güzel güzel de lanet bir işlemci anakart değiştiremiyorum alabileceğim anakartlara da DDR4 RAM uymuyor canımı bu çok sıktı.
Hocam i7 4790 gayet iyi bir işlemci hala. Eğer bütçen en azından i5 10400F, H410M-F anakart ve 16 GB 3000 MHz RAM almak için yeterli değilse değiştirmene gerek yok.

i5 10400F 2.9GHz düşük değil mi?

İşlemci güzel güzel de lanet bir işlemci anakart değiştiremiyorum alabileceğim anakartlara da DDR4 RAM uymuyor canımı bu çok sıktı.

i5 10400F 2.9GHz düşük değil mi?
Hocam işlemci GHz değerine bakarak alınmaz. Üretim teknolojisi, çekirdek sayısı, tekli çekirdek ve çoklu çekirdek performansı gibi etkenler önemli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı