i7 4790 ve GT 730 sistem yükseltme

Öncelikle kural ihlalim için ve yazım hatalarım için hepinizden özür diliyorum.

Yeni bir PSU almayı düşünüyorum 600Watt yeterli olacaktır sanırım.

Aklımdaki model buydu 570ile aralarında çok fiyat farkı yok muhtemelen bunu tercih edeceğim.

Ortalama 2000 TL civarı bir para düşünüyorum 1500TL ekran kartı tutuyor ve yeni bir PSU için en az 300-400TL gidecek gibi gözüküyor.

PSU için zaten hepsinde 80+ sertifikası var ama uygun fiyata bulabilirseniz bronz veya Silver sertifikalı olması iyi olur. Ekran kartı içinde MSI RX580 Armor alana kadar aynı fiyata Sapphire RX590 Nitro+ SE düşünmek daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU için zaten hepsinde 80+ sertifikası var ama uygun fiyata bulabilirseniz bronz veya Silver sertifikalı olması iyi olur. Ekran kartı içinde MSI RX580 Armor alana kadar aynı fiyata Sapphire RX590 Nitro+ SE düşünmek daha mantıklı.
Özellikler yeterli gelir mi? Dar boğaz olmasından korkuyorum. Anakartım, RAM'lerim, işlemcim eski nesil.

Özellikler yeterli gelir mi? Dar boğaz olmasından korkuyorum. Anakartım, RAM'lerim, işlemcim eski nesil.

Sizi orada dar boğaza sokacak şey monitörünüz. 60Hz yenileme hızı var yani monitörünüz 60 FPS'den sonra randımanlı çalışmayacaktır. Yırtılma denen olay gösterebilir özellikle FPS arttıkça. Bunun için belki de FPS bile 60DA sabitlemeniz gerekecek. Onun dışında işlemciniz zaten 60FPS rahat rahat yakalar. Belki bir RAM takviyesinde bulursanız iyi olabilir. Ramide 2. elden uygun fiyata bulabilirsiniz. Ben Sapphire RX590 ilk başta i7 3770 8 GB RAM'de kullanmak için almıştım. Kasaya sığmayınca yeni bilgisayar toplamak zorunda kaldım yoksa amacım onunla kullanmaktı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı