i7 4790 ve GTX 750 Sistem Yükseltmesi

• Konuyu başlatan bysabo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.512

bysabo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Intel Core i7-4790 CPU @360GHz işlemcim ve Nvidia Geforce GTX 750 (Ti değil) ekran kartım var.

12 GB RAM ve 750 GB HDD + 120 GB SSD kullanıyorum.

Sadece PUBG oynuyorum ancak akıcı bir oyun için en düşük ayarlarda oyunu oynuyorum.
Şimdi 1500 TL kadar bir bütçem var, üst düzey kalitede oyun oynayabilmek kasada nasıl bir değişiklik yapmalıyım?
Ekran kartı mı alayım yoksa işlemci mi? Ve önerdiğiniz ürünün linkini paylaşırsanız yararlı olur.

Merhaba,

Ekran kartlarında bir modele baktığımda bir sürü farklı marka ve fiyat çıkıyor.

Örneğin 960 ti diyorsun , msi çıkıyor , asus çıkıyor vesaire. Ve bunların fiyatları da farklı . Aynı modeller farklı fiyatlar. Neye göre seçim yapmak gerek ?

Merhaba,

Ekran kartlarında bir modele baktığımda bir sürü farklı marka ve fiyat çıkıyor.

Örneğin 960 ti diyorsun , msi çıkıyor , asus çıkıyor vesaire. Ve bunların fiyatları da farklı . Aynı modeller farklı fiyatlar. Neye göre seçim yapmak gerek ?
En ucuz olanını seçmek gerek. Çünkü aradaki tek fark tasarım oluyor ve minimum soğutma karşılandıktan sonraki verdiğiniz para sadece temaya gitmiş oluyor.

Yeni seriyi beklemelisin. GTX 750 seni 2 3 ay daha idare eder. Yeni seride başlangıç olarak 1500 lira civarı bir kart çıkmaz muhtemelen ama belki ikinci el bir GTX 1070 bile alabilirsiniz. Yeni serinin çıkmasıyla 1000 serisinin piyasası düşer bir miktar.

i7 4790 hala güçlü bir işlemci bence. Eğer acele etmek istemiyorsanız ve 1500 TL'ye GTX 1060 6 GB bulabilirseniz alın derim. Yeni seriler çıktığı zaman bu serilerin fiyatı düşebilir. GTX 1060 3 GB önereceğim ama 6 GB modelinin fiyatının düşme ihtimali var bu yüzden bir süre bekleyin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı