i7 4790 ve GTX 970 Sistem Ne Kadar Eder?

RIPSHOT

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
en bilgisayarımı satma düşüncesine kapıldım. Tam olarak ne kadar edeceğini bilmediğim içi size sorayım dedim.
  • I7 4790 3.60 GHz Turbo 4 GHz İşlemci
  • Asus GTX 970 4GB (STRİX)
  • 128 GB Corsair SSD
  • 1 TB 5400 RPM HDD
  • Casper anakart
  • Dark Sentinel 3 Fanlı Akrilik Camlı Oyuncu Kasası
  • 600W KCAS PSU
Bu sistem kaç TL eder arkadaşlar bilginiz varsa yazabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
1800 TL ederi var. Işlemci, ekran kartı ve SSD'nin toplam maliyeti 1450 TL. GTX970 yerine güncel GTX1050 Ti desek, i7 4790 yerine R3 1300X desek, SSD'yi de 200 TL sayarsak dediğim fiyata çıkıyor 3'ü.

HDD ve anakarta para verileceğini düşünmüyorum. Yani tabi ki para eder ama alacaklarını düşünmüyorum. Sistemini neden satmaya karar verdin?

i7 4790 vs R3 1300X için tıkla.

1800 TL ederi var. Işlemci, ekran kartı ve SSD'nin toplam maliyeti 1450 TL. GTX970 yerine güncel GTX1050 Ti desek, i7 4790 yerine R3 1300X desek, SSD'yi de 200 TL sayarsak dediğim fiyata çıkıyor 3'ü.

HDD ve anakarta para verileceğini düşünmüyorum. Yani tabi ki para eder ama alacaklarını düşünmüyorum. Sistemini neden satmaya karar verdin?

i7 4790 vs R3 1300X için tıkla.
Birazcık bilgisayardan uzaklaşmak için satmaya kara verdim anakartı değiştirsem ederi olur mu 300 TL lik anakart falan ederi olur mu ki.

Sistemin bana maliyeti 4000 TL ye yakın bir şey olmuştu 1800 ederse satmamak daha mantıklı geldi.

Hocam bilgisayardan uzaklaşmak için PC satılmaz. Kalsın kenarda. Şifre koy, girme. Illakin sana lazım olur. Aldığın fiyatın çok ucuzuna satmak zorunda kalacaksın yoksa. Eğitimin için bırakmak istiyorsan babana söyle veya tek kalıyorsun belki, arkadaşına söyle, şifre koysun girme.

Kendini bir şeyden soyutlamak için illa onu ortadan kaldırmak zorunda değilsin.

Sistemin ikinci el düzeyi 2000-2100 TL arasında. Ben 3'üne 1450-1800 TL arası bir fiyat çıkardım. Diğer parçaları almasalar da olur çünkü diye. Genelde ikinci el parçalar, yanan veya tamir edilemeyen donanımlar yerine alınıyor.

İlgin ve önerin için sonsuz teşekkürler. Aslında ben her ne kadar yok desemde birazcıkda paraya ihtiyacım var gibi. Tek yaşıyorum eğer bu bilgisayarı satarsam zaten bir aya kalır kalmaz uygun fiyatlı bir PC toplayacağım. Bunun yanında okula gidip gelmem için bir motorsiklet alacaktım o yüzdende satıyorum bir nevi. Bu şartlar altında satmamı önerir misin? Malum öğrenciyiz.

Sistem epey iyi. GTX 970, GTX 1050 Ti ile değil GTX 1060 ile benzer performans gösteriyor.(%10-20 daha yavaş). Bence kasa, kesinlikle 1800 TL'den fazla eder. Ben olsam satmazdım ama.

Sistem çok iyi şu anda dahi. i7-4790'nın performansı i5-7600K'dan daha iyi. GTX 970'in performansı da GTX 1060'dan biraz düşük.

1.png

Tahminimce ikinci el 1500-2000TL aralığında satabilirsin. Sistem 3-4 sene daha idare eder.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 162
Cevaplarınız için teşekkürler. 2000TL den koyarım satacağım zaman alan olmazsa kademe kademe düşerim belki.

Bu sistem satıldığı zaman büyük ihtimalle İ3 ve GTX 760 lı bir sistem toplayacağım beni idare eder diye düşünüyorum.

2-3 sene 1080p'de idare eder ama arada çok ciddi performans farkı olur.
Performans farkı olduğu konusunda hemfikirim ama bu yaşıma kadar oynayacağım kadar oyun oynadım motorsiklete başlamak istiyordum o yüzden artık o kadar fazla oyun oynayamayacağım iyi günler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı