i7 4790 ve R7 200 sistemim Witcher 3 kaldırır mı?

Ardakazan52

Decapat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Merhaba arkadaşlar Witcher 3 alacağım ama sistemim kaldırır mı bilmiyorum. Sistemim bunlar AMD Radeon R7 200 series gözüküyor ama galiba 240 ekran kartım 4 GB.
İşlemcim i7 4790 CPU 3.60GHz 8 GB RAM'im var.

O size bağlı. Bende E8500 ve GT730 var kaldırmayacağını bile bile Wolfenstein The Old Blood indirdim :) Ama işlemci dışında gayet iyi performans alıyorum. Sadece işlemci %100 oluyor ve 5 saniyelik droplar geliyor :) Bana zevk veren FPS seviyesi 45 ve üstü. Seninki 60 ve üstü olabilir :)

Apex Legends Oynayabilirmiyim? 30fps üstü ayarlar full değil ortalama.
Test videoları var 720P düşük ayarlarda bile 30FPS zor alıyor. Yine de oyun elinizde mevcut ise deneyebilirsiniz. Ama zevk vermez bence.
videodakinin işlemcisi i5 ve ram i 4 benim ramim 8gb işlemcim ise i7 işlemci
Alıcam Witcher 3 ü iyi fps değerleri alabilirmiyim? :D

Apex Legends Oynayabilir miyim? 30FPS üstü ayarlar Full değil ortalama.

Videodakinin işlemcisi i5 ve RAM'i 4 benim RAM'im 8 GB işlemcim ise i7 işlemci
Alacağım Witcher 3'ü iyi FPS değerleri alabilir miyim? :D

Araştırman gereken tek şey R7 240 ve 8 GB RAM'in oyunlardaki performansı. Testler genelde 1080P'de yapılıyor. Detaylıca ayarlarına bak çözünürlük vs. İnan bizde ilahi bir güç yok. Biz Youtube'dan bakarız, Youtube'daki testte örneğin 4GB RAM kullanmışsa ve seninki 8GB ise önce oyunun sistem gereksinimlerine bakılır. Ve ardından RAM karşılaştırılması yapılır. Eğer ki 4GB'da oyun içinde 3500Mb civarı bir kullanım varsa ve 8GB RAM'e geçince kullanım 7200Mb civarına çıktıysa genellikle FPS ciddi oranda artar. Kaldı ki 4GB RAM ile en fazla Minecraft gibi eski tarz oyun oynarsın (Kimse yanlış anlamasın, kalkıp da "Ben 4GB ile GTA 5 oynuyorum." demesin aldığı FPS ye baksın).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda AMD FX 8350 işlemci kullanılmış. Yani işlemci anlamında öndesin özellikle tek çekirdek performansında. RAM olarak 16 kullanmış oyun 4500Mb kullanıyor yani RAM'de de sorun yok. Yani videodaki sistemden aynı çözünürlükte +5-10 FPS alırsın.
İşlemci olarak i7'nin 4. neslini kullanıyorsun bu büyük bir avantaj. Aynı sistemin i5'li olanlarıyla (4. nesil civarı tabi) 10-15 FPS daha fazla olur.
Sana tavsiyem bütçen varsa yeni ekran kartı alman, yok ise ekran kartına O.C. yapıp en azından 2-3 FPS artış sağlarsın.
Bütçen 1000TL altı ise 2. el ekran kartı almalısın.
Üstü ise RX 570 harici alabilirsin. (Minimum RX 580 ve GTX 1650S.)
NOT: Videodaki test 2015 yılına ait. Yeni sürümlerinde FPS'de değişiklik olabilir.

Araştırman gereken tek şey R7 240 ve 8 GB RAM'in oyunlardaki performansı. Testler genelde 1080P'de yapılıyor. Detaylıca ayarlarına bak çözünürlük vs. İnan bizde ilahi bir güç yok. Biz YouTube'dan bakarız, YouTube'daki testte örneğin 4 GB RAM kullanmışsa ve seninki 8 GB ise önce oyunun sistem gereksinimlerine bakılır. Ve ardından RAM karşılaştırılması yapılır. Eğer ki 4 GB'da oyun içinde 3500 MB civarı bir kullanım varsa ve 8 GB RAM'e geçince kullanım 7200 MB civarına çıktıysa genellikle FPS ciddi oranda artar. Kaldı ki 4 GB RAM ile en fazla Minecraft gibi eski tarz oyun oynarsın (Kimse yanlış anlamasın, kalkıp da "Ben 4 GB ile GTA 5 oynuyorum." Demesin aldığı FPS'ye baksın).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoda AMD FX 8350 işlemci kullanılmış. Yani işlemci anlamında öndesin özellikle tek çekirdek performansında. RAM olarak 16 kullanmış oyun 4500 MB kullanıyor yani RAM'de de sorun yok. Yani videodaki sistemden aynı çözünürlükte +5-10 FPS alırsın.
İşlemci olarak i7'nin 4. neslini kullanıyorsun bu büyük bir avantaj. Aynı sistemin i5'li olanlarıyla (4. nesil civarı tabii) 10-15 FPS daha fazla olur.
Sana tavsiyem bütçen varsa yeni ekran kartı alman, yok ise ekran kartına O.C. Yapıp en azından 2-3 FPS artış sağlarsın.
NOT: Videodaki test 2015 yılına ait. Yeni sürümlerinde FPS'de değişiklik olabilir.

SENCE alimmi oyunu zevk alarak oynayabilir miyim?
orta ile iyi ayarlarda ortalama
Araştırman gereken tek şey R7 240 ve 8 GB RAM'in oyunlardaki performansı. Testler genelde 1080P'de yapılıyor. Detaylıca ayarlarına bak çözünürlük vs. İnan bizde ilahi bir güç yok. Biz Youtube'dan bakarız, Youtube'daki testte örneğin 4GB RAM kullanmışsa ve seninki 8GB ise önce oyunun sistem gereksinimlerine bakılır. Ve ardından RAM karşılaştırılması yapılır. Eğer ki 4GB'da oyun içinde 3500Mb civarı bir kullanım varsa ve 8GB RAM'e geçince kullanım 7200Mb civarına çıktıysa genellikle FPS ciddi oranda artar. Kaldı ki 4GB RAM ile en fazla Minecraft gibi eski tarz oyun oynarsın (Kimse yanlış anlamasın, kalkıp da "Ben 4GB ile GTA 5 oynuyorum." demesin aldığı FPS ye baksın).

Bu videoda AMD FX 8350 işlemci kullanılmış. Yani işlemci anlamında öndesin özellikle tek çekirdek performansında. RAM olarak 16 kullanmış oyun 4500Mb kullanıyor yani RAM'de de sorun yok. Yani videodaki sistemden aynı çözünürlükte +5-10 FPS alırsın.
İşlemci olarak i7'nin 4. neslini kullanıyorsun bu büyük bir avantaj. Aynı sistemin i5'li olanlarıyla (4. nesil civarı tabi) 10-15 FPS daha fazla olur.
Sana tavsiyem bütçen varsa yeni ekran kartı alman, yok ise ekran kartına O.C. yapıp en azından 2-3 FPS artış sağlarsın.

Orta iyi arası kaç FPS alırım

Kardeşim sen R7 240 ile Witcher 3'de orta ayar mı hedefliyorsun?(!)
Witcher 3 gibi oyunlarda en düşükte akıcılığı hedeflemelisin.
Daha az sistem isteyen oyunlarda orta veya yükseği seçebilirsin.
Low ayarlarda oynasam kaç fps alırım?
videosu var low ayarlarda
ilk baştaki low vs ultra

Low ayarlarda oynasam kaç fps alırım?
videosu var low ayarlarda
ilk baştaki low vs ultra

Hocam siz ekran kartının oyunlardaki etkisini bilmiyor musunuz?
Sizde ve videoda i7 var diye aynı FPS'yi alamazsınız. Videoda GTX 970 SLI var.
En iyisi siz oyunu indirin kendiniz şahit olun. Dediğim gibi en düşük ayarda 30-40 FPS'yi yakalayabilirsiniz sanırsam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı