İ7 4790 ve R9 280 ile Crash Dump Hatası alıyorum

CODEX

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım yaklaşık bir ay oldu.

Sistem:

• i7 4790 3.6 Ghz 8 cekirdek
  • ASUS Z97 AR Pro Anakart
  • 16 Gb 1600 Mhz Ram
  • AMD R9 280 3gb 384 bit Ekran kartı var.

Sorun ne olabilir? Bu crash dump hatası film seyrediyordum dıtt oldu ama bip bip diye bir ses değil hoparlör den geldi, sonra mavi ekran crash dump.
Darboğaz mı oldu pek anlamıyorum o işleri, ama sorun ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu mavi ekran farklı şeylerden olabilir fakat en önemli sorun donanımlardan birinin sorunlu olmasıdır. Yani sistemindeki herhangi bir parçada arıza olabilir bi kontrol et istersen.

Nasıl yani ya gerçekten mi? Şimdilik bi sıkıntı yok ama bakalım bi daha olunca.
Bu arada bugün yeni harddisk (2 TB) Bir de (4 Gb ) ram daha aldım. Sonra format attım, ondan sonra oldu.

Şimdilik bir sıkıntı yok bir daha olunca sorun kesınlıkle donanımsal mı?

Bir de ram montajını babam yaptı. 2 mandalı da açarak yaptı. Öyle mi olması lazım yoksa tek mandalı açıp mı ram'i takmak lazım. Bir de sorunun donanımsal oldugunu nerden anlarım?

Mesela parçaları teker teker çıkararak pc'yi çalıştırmayı deneyebilirsin. Bir tavsiye sadece. Fakat bilgisayardan anlamıyorsanız destek almanızı tavsiye ederim. ( Bu sisteme bişey olmasın şimdi güzel sistem ) :)

Korkutmayın beni :D gerçekten yani cok masraflı bi iş oldu ama şimdilik hala hıc bişi yok. Yani bir de bişey soyliyeceğim güncellemeleri yapmadan film izlemiştim, Windows güncellemesi:D güncellemelerle ilgili bi sıkıntı olabılır mi ?

Ekran kartının ve windowsun son sürümlerinde olduğunu kontrol et değilse güncellemeleri yap. Eğer devam ederse bilgisayardan anlayan birinden yardım almanızı tavsiye ederim. :)

Ekran Kartı, Catalyst mi ne son sürüm değil, onun haricinde tamamen son sürüm, slimdrivers güncel buluyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı