i7 4790 vs i5 4690K

Arkadaşlar merhabalar işlemci almaya karar verdim anakartım ASUS H81 chipset. Aldığım işlemcinin yanına GTX 1070 kullanacağım. Hangisi daha iyi olur i5 4690K 550 TL i7 4790 (k olmayan) ise 800 TL aradaki fark değer mi? Eğer 4690K darboğaz yapmaz ise onu alıp aradaki farkla PSU almayı düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Not: Overclock düşünmüyorum.
4/8 i7 alabiliyorken 4/4 i5 alınmaz.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için oynadığım oyunlar genelde PUBG, Rocket League, GTA Online, Valorant bu oyunlarda sıkıntı olacağını çok zannetmiyorum.

Rica ederim, bana sorarsanız her ne kadar bazı oyunlarda bir miktar darboğaz yapacak olsa bile GTX 1070 ile H81 çipset üzerinde kullanılacak en optimum işlemciler i7 4770 ve 4790 modelleri, stok hızlarda çalışacak 3770K'nın da genel anlamda çok üzeceğini düşünmüyorum 🙂.

Son düzenleme:
Rica ederim, bana sorarsanız her ne kadar bazı oyunlarda bir miktar darboğaz yapacak olsa bile GTX 1070 ile H81 çipset üzerinde kullanılacak en optimum işlemciler i7 4770 ve 4790 modelleri, stok hızlarda çalışacak 3770K'nın da genel anlamda çok üzeceğini düşünmüyorum 🙂.
Biraz fazla soru sordum ama mesela i7 3770 ile stok haldeki 3770K nın performansı aynı mı?

Biraz fazla soru sordum ama mesela i7 3770 ile stok haldeki 3770K nın performansı aynı mı?

Yani hemen hemen, çok bir farkları yok. Kağıt üzerinde 3770K'nın tekli ve çoklu çekirdek performansı %4-5 daha iyi gözükebilir ama oyun anlamında pek bir fark görmezsiniz 🙂.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı