i7 4790K 1070 Ti sistemin benchmark sonuçları normal mi?

İşletim sistemi
Windows 10

ink555

Femtopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL (8X2) 1600 MHZ DDR3 RAM
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG EVO 860 M2
Ekran kartı
MSI GTX 1070 TI
Anakart
MSI GAMING 5 Z97
İşlemci
Intel I7 4790K
Merhaba, bana benzer sisteme sahip olan ve benle aynı ekran kartı kullanan youtuberların bazı oyun videolarında benden biraz daha fps almaları gözüme çarptı ve ben de sistemimde acaba bir sıkıntı mı var diye düşündüm. Ayrıca oynadığım bazı oyunlarda MSI Afterburner OSD kısmında CPU kullanımımın %100 ulaşmadığı halde GPU kullanımımın %100 olmadığını gördüm. Bu benchmark testlerini yapmamın sebepleri:

1-PC'imde darboğaz mevcutsa öğrenmek

2- Eğer yazılım kaynaklı bu driverlar vs. olabilir bir sorun varsa ondan dolayı pc'im beklenilen performansta çalışmıyorsa onu öğrenmek.

Userbenchmarks: Game 80%, Desk 88%, Work 65%

CPU: Intel Core i7-4790K - 84.6%

GPU: Nvidia GTX 1070-Ti - 97.4%

SSD: Samsung 860 EVO M.2 500GB - 111%

SSD: Kioxia-exceria SATA SSD 480GB - 90.3%

HDD: WD Blue 1TB (2012) - 74.1%

RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 1600 C9 2x8GB - 32.5%

MBD: MSI Z97 GAMING 5 (MS-7917)

3DMark Tİme Spy Sonuçlarım:

Benchmark Skorlarım PC'imden beklendiği gibi mi?

Cpu-Z: 478.5 on single thread

2345.1 on multi-thread

Bazı oyunlar ekran kartının tamamını kullanma gereksinimi duymaz. Ekran kartın örnek veriyorum %70 lik bir performansla görüntüsünü işleyebilecek bir oyun oynuyorsan sadece bu kadarını kullanır. Veya valorant ya da cs gibi işlemci tabanlı bir oyun oynuyorsan yine ekran kartının tamamını kullanma gereksinimi duymayabilir. Elindeki kart eskimiş de olsa güçlü bir kart. Tam kullanım görmediğin oyunlar hangisi

Bazı oyunlar ekran kartının tamamını kullanma gereksinimi duymaz. Ekran kartın örnek veriyorum %70 lik bir performansla görüntüsünü işleyebilecek bir oyun oynuyorsan sadece bu kadarını kullanır. Veya valorant ya da cs gibi işlemci tabanlı bir oyun oynuyorsan yine ekran kartının tamamını kullanma gereksinimi duymayabilir. Elindeki kart eskimiş de olsa güçlü bir kart. Tam kullanım görmediğin oyunlar hangisi
Hocam ilk aklıma gelenler

Chivalry 2
Marvel's Spider Man
Watch Dogs 2
Gta V

Bu yukarda saydığım oyunlarda Ekran Kartı kullanımı gözlemlediğim kadarıyla düşük oluyor. %50-80 arası gpu genelde %90 üstünü pek görmüyor. Ancak RDR 2 ve God of War'da gözlemlediğim kadarıyla ekran kartının kullanımı genellikle %95 üstünde oluyor bu oyunlarda yukardakiler gibi sorun yaşamıyorum.

İşlemci ekran kartına ucu ucuna yetiyor gibi birçok oyunda. Sebebini tam bilemedim fakat aklıma gelen v-sync açık ise ve 60hz bir monitör kullanıyorsanız ve 60+fps alıyorsanız görüntü yırtılması olmaması için yazılım ekran kartı kullanımı kısıtlıyordur. Oyunları bir kontrol edin dikey senkronizasyon olarak da geçer açıksa kapatıp deneyin. Ekstra olarak kendiniz bir fps limiti koyduysanız onu da kapatın. Eğer bunların hiçbirisi de yoksa başka bir fikrim yok maalesef. Farklı birisinin yardımcı olması daha faydalı olur.

İşlemci ekran kartına ucu ucuna yetiyor gibi birçok oyunda. Sebebini tam bilemedim fakat aklıma gelen v-sync açık ise ve 60hz bir monitör kullanıyorsanız ve 60+fps alıyorsanız görüntü yırtılması olmaması için yazılım ekran kartı kullanımı kısıtlıyordur. Oyunları bir kontrol edin dikey senkronizasyon olarak da geçer açıksa kapatıp deneyin. Ekstra olarak kendiniz bir fps limiti koyduysanız onu da kapatın. Eğer bunların hiçbirisi de yoksa başka bir fikrim yok maalesef. Farklı birisinin yardımcı olması daha faydalı olur.

Kullandığım monitör 144 hz ve oyunları v-sync kapalı olarak oynuyorum. Ram'lerden kaynaklı bir durum olabilir mi ki? DDR3 1600 mhz eski teknoloji olmaları oyunlara etki ediyor olabilir mi?

Sanmıyorum youtube videolarında da aynı sistemler var hemen hemen ve siz de dual channel olarak kullanıyorsunuz. Fiziksel bir arıza da yok. Pek bilmediğim için yanlış bir yönlendirme yapmak istemem ama temiz bir format ve 0 dan driver kurulumu belki işinizi çözer gibi

Sanmıyorum youtube videolarında da aynı sistemler var hemen hemen ve siz de dual channel olarak kullanıyorsunuz. Fiziksel bir arıza da yok. Pek bilmediğim için yanlış bir yönlendirme yapmak istemem ama temiz bir format ve 0 dan driver kurulumu belki işinizi çözer gibi
O dediğinizi tam olarak yaptım hocam ya düzelme olmadı. Ondan sonra konuyu açtım.

Benzer gibi görünsede onlar DDR4 sistemlerdir aynı ekran kartıyla daha iyi performans gösterir.

+ GTA 5 işlemci kullanımı yüksek oyun.
Orası öyledir hocam tabi ama ram'in oyunlara etkisi ne kadar? Benim bildiğime göre az.

Valla emin olamadım hocam bilen arkadaşlar yardımcı olursa sizin için daha iyi olur
Hocam, merhaba ramleri uzun süredir single channel'da çalıştırdığımı öğrendim ve onları dual channel olacak şekilde yerleştirdim. Darboğazda gözle görülür bir azalma gördüm ama tabii ki tamamen yok olmuş değil. Sizce sistemde başka daha ne yapmam gerekir. Aklınıza bir şey geliyor mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı