i7 4790K GTX 1080'e darboğaz yapar mı?

pazus

Centipat
ASUS VG248QE 144Hz 1 ms monitörüm var + 16 GB RAM'li bir sisteme sahibim darboğaz olayından korktuğum ve pek anlamadığım için herhangi bir sorun olur mu? Size danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS VG248QE 144Hz 1 ms monitörüm var + 16 GB RAM'li bir sisteme sahibim darboğaz olayından korktuğum ve pek anlamadığım için herhangi bir sorun olur mu? Size danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
1080P çözünürlük için konuşursak OC ile besleyebileceğini düşünüyorum ama stok halde biraz darboğaz olabilir. 2K ve 4K çözünürlükte zaten darboğaz olmaz.

6/12 4 GHz işlemci ile GTX 1080'e benzer kartı her oyunda tam besleyemiyorum, sen düşün. Ama overclock yaparsan idare eder seni, yüksek bir overclock olmalı tabi ki. Ya da 2K'ya geçeceksin.

6/12 4 GHz işlemci ile GTX 1080'e benzer kartı her oyunda tam besleyemiyorum, sen düşün. Ama overclock yaparsan idare eder seni, yüksek bir overclock olmalı tabii ki. Ya da 2K'ya geçeceksin.

i7 4790K hala çok güçlü bir işlemci. Biraz overclock ile rahatlıkla GTX 1080'i besleyebilir. Yanlış bilgi vermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye forumda böyleleri çıkınca insanı gerçekten uğraştırıyor, toksik de oluyorsun. Yazılanları düzgünce okuyup sonra cevapla. Oraya kendi deneyimimi yazmışım. Tam besleyememek ne? Kaç kere aynı şey oldu, biri yanlış bilgi verme diyor, sonra cevabını alınca hiçbir şey demeden kaçıyor. Geçen gün 6700HQ ile GTX 1080'i besleyebileceğimizi iddia edenler vardı yahu.
Video 1
Video 2
@pazus Konu sahibi arkadaşım herhangi bir sorun olmaz bazı oyunlarda tam GPU performansı alamazsın, eğer işlemciyi almadıysan daha iyi bir işlemci al, elindeyse overclock yap, tam performans da alırsın böylece.

@Silinen üye forumda böyleleri çıkınca insanı gerçekten uğraştırıyor, toksik de oluyorsun. Yazılanları düzgünce okuyup sonra cevapla. Oraya kendi deneyimimi yazmışım. Tam besleyememek ne? Kaç kere aynı şey oldu, biri yanlış bilgi verme diyor, sonra cevabını alınca hiçbir şey demeden kaçıyor. Geçen gün 6700HQ ile GTX 1080'i besleyebileceğimizi iddia edenler vardı yahu.
Video 1
Video 2
@pazus Konu sahibi arkadaşım herhangi bir sorun olmaz bazı oyunlarda tam GPU performansı alamazsın, eğer işlemciyi almadıysan daha iyi bir işlemci al, elindeyse overclock yap, tam performans da alırsın böylece.
O kadar çok hatalı bilgi var ki, yazıya nereden başlasam diye düşünüyorum... ''Oraya kendi deneyimimi yazmışım'' diyorsunuz fakat önceki yorumunuzda random bir işlemci ile (ismini bile vermemişsiniz) başka bir ekran kartını beslemek konusunu açmışsınız. Ondan sonra 1. Video da işlemci kullanımı gözükmüyor ve ekran kartı kullanımı ise %90-100 lerde geziniyor. 2. Video da ise işlemcinin stock haldeki hız değerleri var ve Battlefield V gibi ağır bir oyunda gayet normal bir performans veriyor. Yani özet olarak her cümleniz hatalı bilgi içeriyor ve siz gelip burda toxic olmaya çalışıyorsunuz. Cidden çok ilginç.

Bir video da ben bırakayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı