i7 4790K için 80 derece normal mi?

Konumuz i7 4790K ve bilgisayar işlemcileri de mikroişlemcidir :)
Bilgisayar işlemcileri hakkında konuşurken mikroişlemci kısmına giren de sizsiniz bu arada.
Bu söylediğim de yanlış anlaşıldı. :D 4790K elbette bir mikro işlemcidir fakat Skylake revizyonlarındaki otomatik voltaj yükselme sorununun konumuzla bir alakası yoktu. Ben temel olarak kronik problemi olmayan mikro işlemciyi ele alarak "mikro işlemcilerin yapısından bahsediyoruz" dedim.

4790K elbette bir mikro işlemcidir fakat Skylake revizyonlarındaki voltaj sorununun konumuzla bir alakası yoktu.
Alakası vardı, şöyle; gereksiz yüksek voltajın gereksiz yüksek ısı ürettiğini anlatıyordum ve anlaşılması için örnek verdim.

Alakası vardı, şöyle; gereksiz yüksek voltajın gereksiz yüksek ısı ürettiğini anlatıyordum ve anlaşılması için örnek verdim.
O konuda bende size hem fikir olduğumu belirttim fakat bir kullanıcı neden sadece voltaj yüksetmesi yapsın? Voltaj arttırması bildiğimiz gibi daha yüksek frekanslara çıkabilmek içindir. Bunun için saat ayarıda yapılması gerekiyor yoksa işlemci dediğiniz gibi boş yere ısı üretir. Ben bu fikre aykırı bir düşünce yazdığımı hatırlamıyorum. Olayın buraya kadar gelmesi tamamen yanlış anlamalardan oluşuyor. Elektron ve transistörler için belirttiğim gerilim ibarelerini siz sadece voltaj yükseltmesi ile ilişkilendirmişsiniz.

Oyun oynuyon mu ? Oynarken kaca cikiyo ona bi bak oynarken 80 derecd oluyosa iyi degil sogutucuyu degistir yoksa 1-2 saat 80 derecede omru azalarir

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı