i7 4790K için DDR3 Destekli Anakart Tavsiyesi

Porsuk

Megapat
Yer
İstanbul
Bugün oluşan anakart arızası sebebiyle yeni bir anakart arayışı içine girdim. Yaptığım iş dolayısı ile birkaç gün içinde bu durumu düzeltmem lazım. Sizlerden yardım istiyorum.
Yaklaşık 4.5 yıl önce yine buradan sizlere danışarak topladığım ve bugüne kadar sadece bir kez temiz kurulum yaptığım ve son derece stabil çalışan sistem özelliklerimi paylasayım.
@Recep Baltaş ağabey sorun bana fazlaca sıkıntı çıkartacak. İş dolayısı ile musait olduğun ilk anda yardım ve önerilerini bekliyorum.

Arızaya gelecek olursak teknik servise gittim, PSU ve diğer bileşenlerde sorun olmadığını bu durumlarda genelde anakartın yandığını ilettiler. BIOS pili cıkarma elektriği tamamen kesme gibi standart prosedürleri uyguladım. Güç düğmesine bastığımızda klik sesinden sonra herhangi bir sey gelmiyor.

* MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O. C. ) ---- (Bugün bozuldu sanırım yandı)
* Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22NM İşlemci
* MSI GTX970 GAMING 100ME GDDR5 4 GB 256Bit NVIDIA GeForce DX12 Ekran Kartı
* Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Siyah Soğutuculu RAM
* Kingston 240GB HyperX Savage Serisi SATA 3.0 Cache SSD (Okuma 560MB/Yazma 530 MB)
* Cooler Master V750 Gold 80Plus 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
* Seagate Barracuda 3.5" 2TB SATA 3.0 256MB Cache 7200RPM Harddisk
* 2x160 GB HDD
* Cooler Master Seidon 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
* Cooler Master 690 III Kasa

Dediğim gibi bilgisayarın performansından hala memnunum, 3DS Max, maya, zbrush gibi modelleme programlarım için hala yeterli geliyor bana. Bazen zorlayıp her iki programda birden işlem yaptığım dahi oluyor. Bu nedenlerden ötürü sadece arızalanan anakartımı değiştirmek istiyorum. RAM'lerim, ekran kartım veya işlemcim tıkır tıkır çalışıyor. Piyasada pek fazla DDR3 anakart kalmadığından bu işi en kısa sürede nasıl hallederim? Önerilerinizi bekliyorum, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bulabilsem, sahibinden sitesinde var aslında 2 adet fakat hem güvenmek zor hem de yeni anakartlardan bile pahalı. DDR4 e geçmek istesek RAM'de almak durumundayız ama işlemci ne olacak i7 4790K ya uygun yeni nesil bir anakart alsak ki uygunu var mıdır bilmiyorum? "Zamanla sistemi de upgrade etmiş oluruz " diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Sosyalin 2. eline bakıyordum şimdi belki buradan çıkar.
MSI H81M-P33 DDR3 1600MHz VGA DVI USB3.0 mATX 1150P Ebrar bilgisayarda sıfır olarak 347 liraya buldum acaba işlemcim ve ekran kartıma uyum sağlar mı?

H81 olması düşündürüyor ama, zaten sistemi hiç overclock yapmıyorum. Z97 sanırım bulamayacağım.

Son düzenleme:
Keşke bulabilsem, sahibinden sitesinde var aslında 2 adet fakat hem güvenmek zor hem de yeni anakartlardan bile pahalı. DDR4 e geçmek istesek RAM'de almak durumundayız ama işlemci ne olacak i7 4790K ya uygun yeni nesil bir anakart alsak ki uygunu var mıdır bilmiyorum? "Zamanla sistemi de upgrade etmiş oluruz " diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Sosyalin 2. eline bakıyordum şimdi belki buradan çıkar.
MSI H81M-P33 DDR3 1600MHz VGA DVI USB3.0 mATX 1150P Ebrar bilgisayarda sıfır olarak 347 liraya buldum acaba işlemcim ve ekran kartıma uyum sağlar mı?

H81 olması düşündürüyor ama, zaten sistemi hiç overclock yapmıyorum. Z97 sanırım bulamayacağım.

Benim sistemimde i5 3570K H61M PRO ve 16 GB DDR3 RAM şahsen yaşadığınız durumu yaşamış olsaydım tekrar anakart almak vs yerine işlemci ve rami satıp üstüne koyup işlemci anakart ram değişimi yapardım keza rahat bir şekilde değerinde satarsınız ayrıca sistemide ileriye yönelik upgrade etmiş olursunuz ekran kartınız vs gayet yeterli zaten

4790K güçlü bir işlemci. Yeni anakart takıp devam edebilirsiniz.
Eğer güncelleme yapmayı düşünüyorsan, İşlemci ve RAM'lerini 1200-1300 TL'ye satıp Ryzen 5 3600 alabilirsin.
Ancak 1000 TL gibi Anakart ve RAM masrafın olacak.

Bugün oluşan anakart arızası sebebiyle yeni bir anakart arayışı içine girdim. Yaptığım iş dolayısı ile birkaç gün içinde bu durumu düzeltmem lazım. Sizlerden yardım istiyorum.
Yaklaşık 4.5 yıl önce yine buradan sizlere danışarak topladığım ve bugüne kadar sadece bir kez temiz kurulum yaptığım ve son derece stabil çalışan sistem özelliklerimi paylasayım.
@Recep Baltaş ağabey sorun bana fazlaca sıkıntı çıkartacak. İş dolayısı ile musait olduğun ilk anda yardım ve önerilerini bekliyorum.

Arızaya gelecek olursak teknik servise gittim, PSU ve diğer bileşenlerde sorun olmadığını bu durumlarda genelde anakartın yandığını ilettiler. BIOS pili cıkarma elektriği tamamen kesme gibi standart prosedürleri uyguladım. Güç düğmesine bastığımızda klik sesinden sonra herhangi bir sey gelmiyor.

* MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O. C. ) ---- (Bugün bozuldu sanırım yandı)
* Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22NM İşlemci
* MSI GTX970 GAMING 100ME GDDR5 4 GB 256Bit NVIDIA GeForce DX12 Ekran Kartı
* Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Siyah Soğutuculu RAM
* Kingston 240GB HyperX Savage Serisi SATA 3.0 Cache SSD (Okuma 560MB/Yazma 530 MB)
* Cooler Master V750 Gold 80Plus 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
* Seagate Barracuda 3.5" 2TB SATA 3.0 256MB Cache 7200RPM Harddisk
* 2x160 GB HDD
* Cooler Master Seidon 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
* Cooler Master 690 III Kasa

Dediğim gibi bilgisayarın performansından hala memnunum, 3DS Max, maya, zbrush gibi modelleme programlarım için hala yeterli geliyor bana. Bazen zorlayıp her iki programda birden işlem yaptığım dahi oluyor. Bu nedenlerden ötürü sadece arızalanan anakartımı değiştirmek istiyorum. RAM'lerim, ekran kartım veya işlemcim tıkır tıkır çalışıyor. Piyasada pek fazla DDR3 anakart kalmadığından bu işi en kısa sürede nasıl hallederim? Önerilerinizi bekliyorum, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
İşlemciniz yeterli. Anakart olarak Z97, H97, H81 bakabilirsiniz. O.C düşünmüyorsaız H97 de bakabilirsiniz. Forum sitelerinin 2. el sayfalarında yüksek referanslı saygın üyelerden alışveriş yapabilirsiniz. Örneğin;

İşlemciniz yeterli. Anakart olarak Z97, H97, H81 bakabilirsiniz. O.C düşünmüyorsaız H97 de bakabilirsiniz. Forum sitelerinin 2. el sayfalarında yüksek referanslı saygın üyelerden alışveriş yapabilirsiniz. Örneğin;

Hocam bence hız aşırtma yapmayacak insan 4790k kullanmaz :) h97 düşüneceğini sanmıyorum.

Hocam bence hız aşırtma yapmayacak insan 4790k kullanmaz :) h97 düşüneceğini sanmıyorum.
Kullanabilir 🙂 Misal, i3-4160 ve H81m ikilisine sahip olan arkadaşa 2 ay önce 4790k işlemci aldık fiyatı uygun diye. Kullanıyor şu an. Ben de şu an ekran kartını değiştirip 2-3 ay sonra h310m anakarta i7-9700K düşünüyorum mesela 😅 2. el alacağım ve normali 2100 lira, 9700k olan da 2200 civarında bulunabiliyor, arada denk geliyor. 100 lira farkı veririm.

Yok gerçekten hız aşırtma yapmadım hiç, ihtiyaç da duymuyorum zaten. Sistem gayet stabil ve yeterli çalışıyordu. Bakalım H81 anakart üzerinden gidebilirim. Yeniden işlemci ram ve anakart almak çok masraflı olur benim için, zira satmayı düşünsem ram ve işlemciyi ne kadar eder, değeri nedir bilemiyorum sonuçta 4.5 yıllık bir kullanma ömründen bahsediyorum kimse almaz herhalde..

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.Bunu almayı düşünüyorum.
4790K güçlü bir işlemci. Yeni anakart takıp devam edebilirsiniz.
Eğer güncelleme yapmayı düşünüyorsan, İşlemci ve RAM'lerini 1200-1300 TL'ye satıp Ryzen 5 3600 alabilirsin.
Ancak 1000 TL gibi Anakart ve RAM masrafın olacak.

Yeni anakart alıp devam edeceğim sanırım, bahsettiğim anakartla bir sıkıntı yaşar mıyım ?
Zira şuan RAMleri ve İşlemciyi satamam diye düşünüyorum.
Şöyle İtopyada da varİtopya
20 Gün arayla tekrar merhaba, size bir sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim. @Darkisback ve @imnotagamer direk olarak sizi etiketlemek istedim, zira ben bu anlattığım anakart arızası yüzünden hala mağdurum ne 2.el sağlam ve MSI Gaming 5 gibi bir anakart bulabildim. Ne de sıfır bulabildim. Bugüne kadar ancak ulaştığım tek anakart;

* MSI H81M-P33 Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart bu oldu.

Sıfır olarak 360-370 lira eğer sizde olumlu yanıt verirseniz. Şuan hemen sipariş etmek istiyorum. Yukarıda vermiş olduğum bileşenler için bu anakartta bir sıkıntı yaşar mıyım? Önerileriniz ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.. ( Acaba bulabilir miyim yada söz konusu sorunu tamir ettirebilir miyim düşüncesiyle bir süre direndim fakat çare bulamadım 😔 )
* Asus H81M-K Intel H81 1600MHz DDR3 Soket 1150 Micro-ATX bu da sıfır olarak var ama şayet aralarında yararlı farklı ya da daha iyi olur diyebileceğimiz bir fark yoksa MSI'dan yanayım.. Tabii siz asus almamı önerirseniz aradaki fark şudur diye onu da alabilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı