Sana güzel güzel açıklayayım, net cevaplar vereyim.
Bunlardan hangisi en iyi soğutur dersen Corsair'in H100i'si gerçekten iyi bir performans sunar. Ancak ses bakımından en büyük eziyeti yaşatabilecek kabiliyete de sahip olan bir soğutucudur.
Bu soğutucu çok iyi soğutur ancak fanın profil ayarlarını kontrol etmek gerekir.
H80i'ye düşersen radyatörün yarı boyutuna düştüğünü görürsün. Bu sıcaklıkları 5-8 derece kadar oynatır. Karşılaştırılacaksa da Zalman CNPS12x ile karşılaştırılabilir.
CNPS12x çok çok iyi olmasa da çok sessiz bir soğutucudur.
Gereksiz yere kendisini yormaz yani, performans olarak ise bir H100İ değildir ancak yinede gayet yeterli seviyededir.
Noctua'nın D15'i devasa bir soğutucudur

CNPS12x gibi pull-push taktiği ile hareket eder.
Adeta 2 tane Hyper 212EVO'nın birleştirilmiş versiyonu gibidir, soğutması Corsair'in H100i'sinden hiç de aşağı değildir. Soğutucu bloğun yapısı sayesinde RAM belleklere dar alan yaşatmamaktadır, yüksek profil belleklerinizi kullanmaya imkan sağlamaktadır.
Hyper 212EVO ise bütçe dostudur, kullanmayan insan kalmamıştır neredeyse.
Fiyatına göre verdiği performans çok iyidir. Düşünmeden tercih edilebilecek kapasitededir.
Hava soğutma sistemleri genelde iyi bir performans ve sessizlik sunarken, yüksek bütçeli sıvı soğutmalar çok çok iyi bir performans ve yanında biraz gürültü sunarlar.
H100i soğutucun varken fanı 2500RPM'de çevirmesine izin vermeyeceksen H100i almanı öneririm. Hava soğutma hani güzel de durur.
Sesten falan bahsediyoruz ancak bu soğutucuların hiçbiri yük altında ısınmayacağı için fanları da boş yere zorlanmayacaktır. Bu soğutucular üst seviye OC tutkunları içindir.
Voltajı dayayabildiği kadar dayayanlar içindir, yoksa HYPER 212EVO'nun üzerine çıkman için bir nedenin inan bana yok.
Bak ben bile Contac30 kullanıyorum, sessiz ve performanslı, ayrıca bütçe dostu, benim için seçim bu kadar basit çünkü amacımı biliyorum.