i7 4790K Intel Sistem Toplama

1OuSss

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. Aranıza bu gece katıldım. Gerçekten çok faydalı ve yararlı bir sosyal alan oluşmuş. Herkes birbirine yardım ediyor. Bu hafta bende ayarlamak istiyorum ama tercihleriniz benim için daha önemli.
Sistemi yazıyorum maddeler halinde. . .
  • MSI Z97 gaming 3
  • İNTEL i7 4790K
  • Gskill 8 GB 1600 mhz (4x2GB) dual kit
  • MSI GTX970 gaming 4 GB 256 bit OC versiyon
  • Segate 2 TB barracuda 7200 RPM surveillance
  • Xigmatek tauro 80+ 600 Watt
  • Kingston 240 GB SSD Hyperx Fury
Bir aylık technopat takip etmem sonucu oluşturduğum sistemim bu arkadaşlar. Sizinde önerileriniz ve görüşlerinize dikkat edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
i7 4790K'ya soğutucu almazsan O.C'yi unut. Ayrıca Gaming 3 O.C için çok iyi bir seçim değil. Şu sistemi önerebilirim sana:

Anakart: ASUS Z97-AR
İşlemci: Intel Core i5-4690K
Bellek: Kingston HyperX Beast 8GB(2x4)
Ekran Kartı: eVGA GeForce GTX 970 SuperClock ACX 2.0
Harddisk: Seagate Barracuda 1TB
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
Kasa: Zalman Z3-PLUS
Güç Kaynağı: Zalman ZM500-LE
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 EVO

Oyun açısından üst düzey performans veren bir sistem. Ama render vs. işlemler için i7 4790K daha yüksek performans vereceğinden (render yapacaksan) SSD'yi kaldırıp, i7 4790K alabilirsin.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Render yapmak için değil gaming icin düşünüyorum. Sadece almışken tam olsun düşüncesi var işlemcide. Cünkü AMD den ilk defa İNTEL e geçiyorum. Olmuşken tam olsun.
MSI da kampanya olduğu için ASUS anakart düşünmüyorum. GAMİNG 3 yerine 5 yaptım. .
RAM düşünülebilir frekans hızları aynı bakılabilir.
Ekran kartı dediğim gibi MSI düşünüyorum. Kampanya ve soğutucusundan ve MSI kalitesinden dolayı.
CPU soğutucusu olarak 212 EVO yu ekleyeceğim.
Kasa ve PSU için önerinizi dikkate alıcam.

Millenium ve AdemB arkadaşlarım donanımda biraz abarttığım için 970 te kalmayı planlıyorum. Kasa ve PSU f/p parçalar düşünüyorum. Fazla uçmaya gerek yok :) ( ZALMAN Z3 ve 600w zalman PSU olabilir.)

Zalman Z3 Plus ve 600W PSU tam olarak f/p ürünleridir. Size tavsiyem HDD'yi 1TB yapıp SSD'yi kaldırıp artan paranın üstüne az daha ekleyip 980 almanız yerinde olcaktır. Sonradan SSD ve HDD alınabilinir ancak GPU alınamaz. :)

Dediğinizi düşünücem.Teşekkür ederim. Bir sorum daha olucak. i7 4790k ile i5 4690k arasındaki fiyat farkı, performansına değermi? Yani i7 4790k ve GTX 970 mi? i5 4690k ve GTX 980 mi? Bugün sistemi toparlamayı düşünüyorum. İ7 nin fiyat farkını ekran kartına ekleyip, i5 4690k yapsam ne kadar performans alırım. En uzun kullanacağım şekilde.
Şimdiden teşekkürler...

Dediğinizi düşünücem.Teşekkür ederim. Bir sorum daha olucak. i7 4790k ile i5 4690k arasındaki fiyat farkı, performansına değermi? Yani i7 4790k ve GTX 970 mi? i5 4690k ve GTX 980 mi? Bugün sistemi toparlamayı düşünüyorum. İ7 nin fiyat farkını ekran kartına ekleyip, i5 4690k yapsam ne kadar performans alırım. En uzun kullanacağım şekilde.
Şimdiden teşekkürler...
4690k gtx 980 bence

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı