Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Şuan normal gibi duruyor. Oyun vb. dışında işlemci frekansın gerektiği kadar kullanılıyor. Oyuna falan girdiğinde hızın tekrar 4.4'e çıkacaktır. Yani herhangi bir performans kaybı yaşamazsın. Ayrıca işlemcin de gereksiz yorulmamış olur.
BIOS içinden Turbo Boost kapatırsan işlemci en fazla 4.0 GHz hızında çalışır. Kule tipi soğutucu kullanıyorsan işlemci çekirdek voltajını da 1.100 V ayarlarsan yükte en fazla 55-60° sıcaklık görürsün.
Stock fan takılı şuan. Soğutma henüz almadım. Ama bir sorun daha var galiba. Fortnite oynarken işlemci ısısı 85-95 arası gidip geliyor. Stock soğutucu için yüksek değil mi ?
4790K'yı stok soğutucuyla 1 ay kullandım. O değerler stok soğutucu için normaldir. Benim yükte sıcaklığın 100° üste çıktığını görüp donmalar yaşayınca ilk işim Turbo Boost kapatıp daha sonra voltajı düşürmek oldu. Sıcaklık epey düştüğü halde bile gürültü yapınca mecburen sonradan 212 Evo soğutucu aldım.