İ7 4790K Overclock

Tunahan23

Kilopat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar, şimdiye kadar gerek duymuyordum fakat BF V'de hafif darboğaz yaşadığımı farkettim. RTX 2060 kullanıyorum ve anakartım Z97 Gaming 3. 144Hz monitör ile darboğaz ve ani FPS düşüşleri olmaya başladı. Hyper 212 EVO soğutucum mevcut. Nereden başlamalıyım? Yardımcı olabilecek biri varsa şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• a3f399c0-b04b-4dc6-9661-2339159a893a.jpeg
    a3f399c0-b04b-4dc6-9661-2339159a893a.jpeg
    2,4 MB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'ta O.C. Genie ayarını deneyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios'ta O.C. Genie ayarını deneyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler hocam. Biraz araştırıp elle deneyerek 4.5GHz' e sabitledim şuanda 1.16 voltaj vererek. Isı değerlerim şu şekilde;

Dosya Ekleri

• IMG_20200214_202447.jpg
    IMG_20200214_202447.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 90
Hocam AİDA64 ile yaptım fakat şuanda BF V oynuyorum stress testinden sorunsuz çıkan işlemci oyunda mavi ekran veriyor. 1.17 voltaja çıkardım yine mavi ekran. Gerçekten şaşırtıcı. Ne yapacağımı şaşırdım.

Hocam AİDA64 ile yaptım fakat şuanda BF V oynuyorum stress testinden sorunsuz çıkan işlemci oyunda mavi ekran veriyor. 1.17 voltaja çıkardım yine mavi ekran. Gerçekten şaşırtıcı. Ne yapacağımı şaşırdım.
Bellekleriniz stabil olmayabilir. Minidump paylaşmanızı öneririm.

Pek anlayamadım hocam biraz detay verir misiniz?

Pek anlayamadım hocam biraz detay verir misiniz?
Detaylı olarak açıklayacak olursam, hız aşırtma yaparken kullandığınız belleklerin(RAM) stabiliteye etkisi vardır. Bellekleriniz şuan kaç MHz'de çalışıyor?
Belleklere bir tık voltaj vermeyi deneyebilirsiniz fakat benim tavsiyem aldığınız mavi ekran ile birlikte oluşan Minidump dosyasını paylaşmanız. Bunun sayesinde sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını anlayabiliriz.

Detaylı olarak açıklayacak olursam, hız aşırtma yaparken kullandığınız belleklerin(RAM) stabiliteye etkisi vardır. Bellekleriniz şuan kaç MHz'de çalışıyor?
Belleklere bir tık voltaj vermeyi deneyebilirsiniz fakat benim tavsiyem aldığınız mavi ekran ile birlikte oluşan Minidump dosyasını paylaşmanız. Bunun sayesinde sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını anlayabiliriz.
İşlemleri bir bir uyguladım fakat arşive atarken "dmp açılmıyor erişim engellendi" hatası alıyorum hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı