i7 4790K sistem donuyor ve fare, klavye kilitleniyor

Hocilooo96

Hectopat
Katılım
2 Aralık 2014
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba değerli forum sakinleri.

Bilgisayarımda değişik enterasan bir o kadar da sinir bozucu bir sorun yaşıyorum.

Bilgisayarım aniden kilitleniyor donuyor yeniden başlatıyorum kısa bir süre sonra yeniden yapıyor bir iş yaparken aniden donuyor mouse klavye kilitleniyor anlayamıyorum neden böyle bir şey yapıyor format attım çözülmedi, sıcaklık dedim soğukken de yapıyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

İşletim sistemi: Windows 11 ( SSD kurulu)

İşlenci: Intel i7 4790K 4.00 GHz (4.60 GHz oclu)

Anakart: Gigabyte GA-H81M-HD3

Ekran kartı: MSI Gaming GTX 960 4 GB (oyun oynarken OC yapıyorum)

RAM: 8 GB Kingston 1333 MHz (1666 Max oclu)

120 GB SSD sistem ona kurulu.

500 GB eski bir tane ara ara kafada atıyor oyunları genelde ona yüklüyorum HDD var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Donma sorunu genelde disk kaynaklı olur. Sistemdeki arızalı diskler de sebep olabilir. Zaten H81 Chipset ile K serisi işlemci OC olmaz. Turboboost ile üst hızlara çıkabilir.
 
Donma sorunu genelde disk kaynaklı olur. Sistemdeki arızalı diskler de sebep olabilir. Zaten H81 chipset ile k serisi işlemci OC olmaz. Turboboost ile üst hızlara çıkabilir.

500 GB'lik HDD evet biraz eski kafada atıyor ara ara zaten ama sistem ona yüklü değil dediğim gibi Steam ce oyunları sadece orada yüklü ondan dolayı da yapabilir mi?
OC kısmına gelirsek işlemci resmi Intel sitesinde en fazla Turbo 4.40 GHz'yi desteklediği yazıyor tamam onu 4.60'dan 4.40 ka düşürürüm sorun değil sorun çözülür mü?

Overclocktan olabilir BCLK uzerinden yaptıysanız bir de anakarta göre OC çok fazla hocam.

Bir gelişme daha var PC kapatıyorum kendi kendine açılıyor yıllardır kullandığım bilgisayar son 1 aydır bu problem yaşıyorum kapatırken açılıyor, açıkken donuyor donanımsal bir sıkıntı olduğu kesin ama hangi donanım olduğunu bilmiyorum deneme yanılmayla her parçayı kontrol etmem gerekiyor nasıl edeceğim sorun hangisi hiçbir fikrim yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilir. Problemi olan HDD sıkıntı yapabiliyor. Onu devre dışı bırakıp deneyin.
 

Geri
Yukarı