impiorum
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır hayalini kurduğum sistemime önümüzdeki ay bugünlerde muhtemelen kavuşmuş olacağım.
Şu an yaklaşık bir yıldır yurt dışında bir gönüllülük programında çalışıyorum ve gelmeden önce çoğu PC parçasını burdan alıp geleceğim, çünkü burada bütün parçalar %10-%25 daha ucuz. Buraya başlık açmamın sebebi son günlerde kafam Skaylake mi yoksa Haswell Refresh mi diye çok karıştı. Eğer Skylake yapmak istersem 100 Euro gibi bir miktar daha fazla ödemek zorunda kalacağım (Anakart, işlemci ve DDR4-DDR3L RAM'ler yüzünden) ve durumum olur mu olmaz mı belli değil. Şu an sadece sizinle Haswell Refresh sistemi paylaşacağım, çünkü aklımda uzun zamandır kesinleştirdiğim oydu, değişebilir dediğiniz parçalar için önerilerinizi bekliyorum ama eğer "ya bırak haswell maswell, al skylake'i kullan paşa paşa" diyeniniz varsa, bütün parçalarla beraber bir sistem önerisi bekliyorum.
Haswell Refresh Sistem:
Anakart: MSI Z97 Gaming 5
İşlemci: Intel i7-4790K
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212EVO
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX970 Gaming G4
RAM: G.Skill DDR 16GB (2x8GB) 2133MHz CL10
HDD: WD Caviar 1TB Blue
SSD: Samsung 850EVO 250GB
PSU: XIGMATEK Vector S Serisi 80Plus Silver 750W
Kasa: ZALMAN Z11 NEO
Monitör: BenQ 21.5'' RL2250HE
Şu an yaklaşık bir yıldır yurt dışında bir gönüllülük programında çalışıyorum ve gelmeden önce çoğu PC parçasını burdan alıp geleceğim, çünkü burada bütün parçalar %10-%25 daha ucuz. Buraya başlık açmamın sebebi son günlerde kafam Skaylake mi yoksa Haswell Refresh mi diye çok karıştı. Eğer Skylake yapmak istersem 100 Euro gibi bir miktar daha fazla ödemek zorunda kalacağım (Anakart, işlemci ve DDR4-DDR3L RAM'ler yüzünden) ve durumum olur mu olmaz mı belli değil. Şu an sadece sizinle Haswell Refresh sistemi paylaşacağım, çünkü aklımda uzun zamandır kesinleştirdiğim oydu, değişebilir dediğiniz parçalar için önerilerinizi bekliyorum ama eğer "ya bırak haswell maswell, al skylake'i kullan paşa paşa" diyeniniz varsa, bütün parçalarla beraber bir sistem önerisi bekliyorum.
Haswell Refresh Sistem:
Anakart: MSI Z97 Gaming 5
İşlemci: Intel i7-4790K
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212EVO
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX970 Gaming G4
RAM: G.Skill DDR 16GB (2x8GB) 2133MHz CL10
HDD: WD Caviar 1TB Blue
SSD: Samsung 850EVO 250GB
PSU: XIGMATEK Vector S Serisi 80Plus Silver 750W
Kasa: ZALMAN Z11 NEO
Monitör: BenQ 21.5'' RL2250HE
Son düzenleyen: Moderatör: