İ7 4790K tabanlı sisteme ekran kartı tavsiyesi

Mapy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem toplamak istiyom. Biraz da yardım lazım. Asus z 97 pro gamer anakart, Intel i7 4790k işlemci, GSkill 8GB 2400 MHz RAM. Bu parçaların yanına fazla uçuk olmayan online oyunlarda iyi olan bi ekran kartı arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Online oyunlar derken? LOL falan oynuyorsanız ekran kartı almanıza gerek bile yok. Eğer güçlü oyunlarla da işiniz yoksa 750 Ti gibi bir ekran kartı alıp güçten de tasarruf edebilirsiniz. Ancak i7 4790K almanıza sebep olan özel bir etmen yoksa i5 4690 gibi bir işlemciyle ve H97 yonga setli bir anakart ile çok daha güçlü bir ekran kartı alabilirsiniz.

MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart
Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci
GSKILL 8GB (2x4GB) Trident X DDR3 2400MHz CL10 1.65V Dual Kit Ram
Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı. Bunlar hakkinda ki düşünceleriniz nedir online oyun oynayan biri olarak fikirlerinizi almak istiyom bide ekran kartı hakkında iyi kötü fikirlerinizi almak istiyom

Forumun ortak tavsiyesi marka olarak Sapphire'den uzak durun. Onun dışında oyun için bu kadar yüksek işlemciye, anakarta ve 2400 MHz belleklere ihtiyacınız yok. Oynadığınız oyunlardan birkaç örnek verirseniz ona göre mantıklı tavsiyeler alabilirsiniz forumdan.

Benim önceki kullandığım kasa ile aynı kasa diyebilirim, tek fark bendeki işlemci i7 4790'dı.
Ekran kartı olarak gtx970 kullanıyordum. Btf4'ü online oynuyorum bu şekilde bir tavsiye vermem gerekirse,
fiyat konusunda bir sıkıntınız olmaz ise gtx 970 ile çok iyi bir sistem oluyor.
Kasayı 2 hafta önce sattığım için bugün yeni sistemimi topluyorum işallah.

Legend online ve aion var oynadigim oyunlar olarak bunlarda sıkıntı olmayacak bi ekran kartı olursa ve fiyat olarak en fazla 800 TL ye yakın olan olursa tavsiyeniz iyi olur arkdaslar

@54046 800 TL max bütçeyle GTX970 nerde buldun?
O fiyata alacağı kartlar nVidia cephesinde GTX960 2GB 128bit vs AMD cephesinde R9 380.
İkisi de oynadığın oyunlarda sana sıkıntı çıkarmaz.
Açık konuşmak gerekirse işlemci anakart kombinasyonuna göre aslında ucuz ekran kartı seçimi yapıyorsun.
Oyun için kurulan bilgisayarlarda genelde bütçenin %40 civarı ekran kartına yatırılır. Sistem konusunda da tekrar düşünmenizi; tam olarak sistemi kullanma amaçlarınıza göre tekrar derlemenizi öneririm.
Edit: Ekran kartında marka olarak tercihini MSI, Asus, Gigabyte üzerinde yoğunlaştırmaya çalış. 40-50 TL gibi farkları vermekten kaçınmak için sonra başını ağrıtacak tercihler yapma.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı