i7 4790K tabanlı sisteme Mid-Tower vs Mini Itx

keroer

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2015
Mesajlar
41
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar uzun bir düşünme sürecinden sonra bir masaüstü bilgisayar toplamaya karar verdim. Genel olarak bütçem 4.000 - 5.000 TL arasında arada kaldığım durum rahat taşınabilir bir kasa toplayıp arkadaşlarımla toplanma durumlarında yanımda getirebileceğim bir kasayamı ihtiyacım var yoksa evde güzel bir düzen kurup geliştirilebilir bir sisteme sahip olmak mı(GTX 970 sli)? Ve aklımdan 2-3 tane daha modifikasyon geçiyor. Eğer itx kasa toplarsam alttan bir platform uzatıp veya köşelere bir platform oturtup monitörü sabitlemek ve laptop gibi kıpırdatabileceğim bir kasa ayarlamayı düşünüyorum. Kafamda oluşturduğum sistem aşağıdaki gibidir.(OverClock gereklı gördüğüm zaman yapacağım)
(Aşağıdaki sistem Normal kasa ve İtx kasa karşımı yani normal bir kasa toplama durumunda alacağım parçalar veya itx kasa alacağımda alacağım parçalar diye ayrılmıştır.)
İşlemci: Intel i7 4790k
Anakart: MSI Z97A Gaming 6 veya MSI Z97i gaming ac
RAM: 2x8 veya 2x4 Gskills 1866 Mhz
Ekran Kartı: MSI GTX 970 veya Gigabyte G1 Gaming GTX 970 ( yabancılar genel olarak Gigabyte'ın G1 serisini öneriyor. Daha iyi performans ve soğutma sağladığını savunuyorlar.)
Kasa: Corsair SPEC-03 veya Corsair Graphite Series™ 380T portable mini itx kasası.
PSU: 380T alma durumda alacağım PSU Corsair vs650
Soğutma: Corsair h100i ( kararsız kaldığım durumlardan biri Spec-03 kasasının özelliklerine baktığımda h100i'yi destekliyemediğini farkettim. Sonradan kasayı incelediğimde ön tarafta çift taraflı 120/140 mm 2 adet yani h100i'yi sığdırabileceğim bir boşluk yaratabilirim ama ufak bir modifkasyonla HDD ve DVD roomlardan birini feda etmem gerekebilir.)

Görüşlerinizi almak için açtım bu konuyu. Lütfen sinir bozucu yorumlar yapmayınız. Hayali sistem değildir yaklaşık 2 hafta sonra maaşımı aldığımda toplamayı düşünüyorum. Biraz uzun yazı yazmış olabilirim elbette yazımda kusurlar vardır. Sürç-i lisan ettiysek affola.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1-Ekran kartın mini itx kasaya sığmayabilir.Dün R9 280 Dual-X aldım taktırmak için elektronikçiye gittim 150 lira yeni kasa aldırdı.
2-Bence ekran kartını gtx 980 seç diğerlerinden biraz kısarak daha rahat olursun.
3-Ve taşıma olayı biraz sıkıntı olur masaüstünde bu bütçeyle de içinde gtx 970 barındıran bir laptop alabilirsiniz.
 
1-Ekran kartın mini itx kasaya sığmayabilir.Dün R9 280 Dual-X aldım taktırmak için elektronikçiye gittim 150 lira yeni kasa aldırdı.
2-Bence ekran kartını gtx 980 seç diğerlerinden biraz kısarak daha rahat olursun.
3-Ve taşıma olayı biraz sıkıntı olur masaüstünde bu bütçeyle de içinde gtx 970 barındıran bir laptop alabilirsiniz.
1-Ekran kartı g1 gaming sığmıyor fakat msi modeli rahatlıkla sığıyor.
2-GTX 970 ve GTX 980 arasında F/P açısından gereksiz.
3-GTX 970M bulunduran bir laptop alabilirim evet ama ısı problemi olsun performans problemi olsun masaüstü tercihimdir.
 
4790K alacaksanız overclock yapacaksınız heralde. 4790K'ya kaliteli bir soğutucu gerekecektir Mini-ITX kasalar biraz daha fazla ısınıyor ve kule tipi soğutucu konamıyor o yüzden Mid Tower tercih edin.
h100i yeterli olur diye düşünüyorum ısınma konusundada sıvı soğutma kullanacağım için pek sorun olacağını sanmıyorum ileride zaten gtx 970'e nzxt kraken g10 yerleştirebilirim.

MSI GTX 970 modeli rahatlıkla sığıyor fakat gerek kalmadı amazondan NZXT S340 Mid Tower Case'i sipariş verdim. Şuan kararsız kaldığım durum MSI GTX 970'mi yoksa Gigabyte G1 Gaming GTX 970'mi.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı