İ7 4790K ve Asus GTX 780 Ti tabanlı sistem toplama

Göksel Hamalı

Hectopat
Daha fazla  
Ben aşağıda belirttiğim bileşenleri içeren bir pc topladım parçaları önümüzdeki 2-3 gün içerisinde almayı düşünüyorum. Yorumlarınız benim için önemli. (şunu değiştirsen iyi olur ya da bu şekilde iyidir gibi) Bütçem 4000 TL.
Not: Monitörüm var yalnız henüz kasayı belirlemedim şu anki haliyle toplam fiyat 3500 TL oluyor zaten. Kasa ve işlemci soğutma önerilerinize de açığım. (Vatandan almak zorunda değilim, bu parçaları değişim çeki ile aldığım için vatandan seçtim) Teşekkürler.

Anakart: Asus Z97 AR Intel Z97 soket 1150 ddr3 3200 mhz OC
Z97-AR - Vatan Bilgisayar

İşlemci: Intel i7 4790k soket-1150 4ghz 8mb cache 22nm
Core i7 4790K Soket 1150 4.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Ekran Kartı: Asus GeForce GTX 780 Ti DirectCU-ii-OC gddr5 3gb 384bit
Asus Gtx780 Ti Directcu 2 O.C Gddr5 3Gb 384Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Ram: Corsair 8gb Vengeance DDR3 1600mhz CL9
Corsair 8Gb Vengeance Ddr3 1600Mhz Cl9 Siyah Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

SSD: 120gb 840 evo sata 3.0 (Okuma 540 / Yazma 410) SSD
Samsung 120Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 410Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginiz için çok teşekkür ederim.Yalnız birkaç sorum olacak:

Anakartı neden değiştirmemi öneriyorsunuz?Ekran kartı gtx980 1900tl civarı yüksek geldi biraz.Bir de 600w yeterli olmayacakmış gibi duruyor.

Not:Açıkçası msi dan ağzım yandığı için parçaları msi ile pek değiştirmek istemedim.1 ay önce msi ge60 laptop sipariş ettim geldi fanında ve hdd sinde arıza tespit edip yolladım değişimi onaylandı 10 gün önce yenisini aldım.Aynı sorunlar vardı tekrar yolladım bu sefer de fanında ve ekran kartında arızası olduğu söylendi ve şimdi bir değişim daha onaylandı evet 1 ay bilgisayar kullanamadım ben de msi almaya tövbe edip masaüstü dizmeye karar verdim.

1- Z97-AR anakartı oyunculara hitap etmiyor diyebiliriz. Yani aynı fiyata "Gaming" etiketi altında çok sağlam anakartlar üretiliyor. Üreten firmalardan birisi de MSI. Kesinlikle al.

2- GTX980'in tükettiği güç 165W-250W arasında. Bunun yanına 4790K'dan gelen 88W ve diğer bileşenleri de eklediğimizde (Kafadan 70W daha) toplam 408W gücü anca tüketiyor. Haydi biraz daha arttıralım, 450W olsun. Yani hayli hayli yetiyor ;)

Anladım o zaman kasa,güç kaynağı ve işlemci soğutucuyu dediğiniz gibi yapayım.Yalnız GTX980 in GTX780ti den farkının render dışında pek olmadıgını okudum cogu yerde o yuzden GTX980 e çıkmama gerek olmadığını düşünüyorum 780ti nin çıkış tarihi eski ama güçlü bir ekran kartı sonuçta piyasanın en iyileri arasında hala.Bu ekran kartı 375 watt tüketiyor yalnız o biraz sıkıntılı.Bir de anakartı msi almayı düşünmüyorum ve aynı ekran kartlarına sahip bir sistemde anakartın oyuna cok bir destek saglayabilecegini(killer ethernet, realtek 1150 ses yongası, SLI/Crossfire dışında) sanmıyorum.Siz nasıl yorumlarsınız?

Maxwell GPU kullanılıyor GTX900 serisinde. Daha az enerji tüketimi, daha az güç tüketimi anlamına geliyor. Hem render, hem de oyunda GTX980, GTX780 Ti'ı solluyor.

Anakart konusunda saygı duyarım, karar sizin. Madem Killer Ethernet, Ses sürüsücü gibi yazılımların katkı sağlamayacağını düşünüyorsunuz, Z97-AR alın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı