İ7 4790K ve Asus GTX 970 Strix Edition tabanlı sistem toplama

Meyriyer

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar şunun şurasında 10 gün kaldı yeni sistemi toplamam için. Çok heyecanlıyım ve bir o kadar da mutluyum. İlk toplama sistemim olacak :D

Şimdi fazla uzatmadan sorularıma gelmek istiyorum;

• Elimde eski bilgisayarımdan kalma bir Casper Sistem Kurtarma Diski 64bit var Windows 8 için. Bunu yeni sistemime kurabilir miyim ? Bir sorun olur mu ?
  • Sistemi Vatan bilgisayarın Topkapı şubesinde toplayacağım ama Asus GTX970 Stoklarda tükenmiş. Gidip konuşsam, bu parçayı getirebilir misiniz desem bir fayda olur mu ? (Ek: Yüksek ihtimal dememe gerek bile kalmayacaktır sonuçta okullar kapanıyor ve indirim yapma ihtimalleri var bu karta ilgi yoğun)
ME1MdM.png

AmOl1B.png

Not: Sabit disk Seagate 2 TB Barracuda

Asus GTX970 yerine MSI GTX970 alabilirsin Eksen'den. 1250TL'ye satılıyor. Artan 150TL'yi monitöre ekleyip Vewsonic VX2363SMHL-w alabilirsin. Anakartı Asus Z97 Pro Gamer veya MSI Z97 GAMING 5 alın. Gaming 3 bu sistem için geri bir anakart. Parayı nerden arttırıcam derseniz, güç kaynağı çok abartı olmuş 600W sizin için yeterlidir, artar bile. Geri kalanıyla sistem çok güzel olmuş, hayırlı olsun.

Aklına takılmasın söylemeyi unutmuşum, ASUS GTX970 ile MSI GTX970 arasında performans olarak fark yok, rahatlıkla alabilirsin.

Sistem süper hiç dokunma ama kasa aşırıya kaçmış. Zalman Z3 yada Zalman serisi bir kasa alırsan daha ekonomik olur senin için.

Anakart zayıf. Gaming 3 önermiyorum.
Güç kaynağı en azından 650w olsun. Çünkü 750w'a cok para verirsiniz.
Asus Gtx 970 cok iyi bir tercih olmus. Eğer ki 100tl kadar bir tassaruf etmek ister isen Msı'ın modelini de tercih edebilirsin.

Aralarında cekirdek hızı farkı var bir tek. Kasa cok abartı olmus o kasa yerine Zalman Z11 plus gibi olabilir.
Bence bu söylediklerimi yaptıktan sonra anakartı Msı Gaming 5 yapıp.
Bir tane daha 120gb'lik 850 evo alıp. RAID 0 modunda calıştırabilirsin :)
Genel olarak anakart zayıf kalmış aslında, yoksa coğu şeyi gereksiz yere fazladan almıssınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderatör arkadaşın konuyu okumadan ve anlamadan başlığı değiştirmesi ve de üstüne beni 1 gün süre ile banlaması konusunda çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlar konu üst tarafta bulunan 2 soru. Sistemle bir alakası yok sadece sistemi merak edenler için ekledim. (daha önceden oldu)
Moderatör arkadaşlar daha dikkatli olun ve konuyu okuyun...

@Michael Scofield , @heavystorm01 , @BaDeL , @Heulse yardımlarınızı bekliyorum.

Soruları tekrar yazıyorum ;

• Elimde eski bilgisayarımdan kalma bir Casper Sistem Kurtarma Diski 64bit var Windows 8 için. Bunu yeni sistemime kurabilir miyim ? Bir sorun olur mu ?

O konu hakkında sana yardımcı olamayacağım ama, anakart ve monitör hakkında dediklerimi yapmanı tavsiye ediyorum. Sonradan pişman olmanı istemem.

Kullanabilirsin diye düşünüyorum. Eyerki calışmassa cıkarırsın biter.
Deneme yanılma işi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı