Merhaba arkadaşlar, geçen gün 4790K i7'li sistemime MSI Gaming X GTX 1070 ekran kartı ve GSkill 8GB 1600MHz CL9 ek RAM aldım fakat oyunlarda tam performans alamıyorum. Sanırım özellikle Forza Horizon 3'de Ultra 1080p'de 40-65 FPS arası değerler alıyorum. (Vsync kapalı ve low, medium, high hiç bir türlü FPS'de yükselme olmuyor.) Fakat YouTube'taki yaklaşık benimkiyle aynı sistemlerin Forza da FPS değerleri 90-100 civarı ultra da. Nasıl olması gereken FPS değerlerini alabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. (Tüm sürücüler güncel ve Msi Gaming APP'deki Gaming modu aktif.)
işlemcinizi değiştirin. eski nesil işlemcilerde darboğaz yapıyor. ekran kartının güncel olması bir yere kadar performansı etkiliyor. yeni nesil ekran kartı eski nesil işlemcilerle pek uyumlu çalışmıyor ne yazıkki.
1080P için o kart biraz tembel kalıyor. 2K'ya çekerseniz biraz daha performans alabilirsiniz, tabi bu da bir yere kadar. İmkanınız varsa sistemi yükseltin.
Edit: Konu tarihini şimdi gördüm fakat buna benzer bir sorun yaşayanlar varsa genel olarak darboğazdan kaynaklı bir olay.