İ7 4790K ve GTX 1070 düşük performans sorunu

Emir Bilen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçen gün 4790K i7'li sistemime MSI Gaming X GTX 1070 ekran kartı ve GSkill 8GB 1600MHz CL9 ek RAM aldım fakat oyunlarda tam performans alamıyorum. Sanırım özellikle Forza Horizon 3'de Ultra 1080p'de 40-65 FPS arası değerler alıyorum. (Vsync kapalı ve low, medium, high hiç bir türlü FPS'de yükselme olmuyor.) Fakat YouTube'taki yaklaşık benimkiyle aynı sistemlerin Forza da FPS değerleri 90-100 civarı ultra da. Nasıl olması gereken FPS değerlerini alabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. (Tüm sürücüler güncel ve Msi Gaming APP'deki Gaming modu aktif.)

Sistemim:
  • MSI Gaming 6 Z97A
  • MSI Gaming X GTX 1070
  • Intel i7 4790k - CoolerMaster Hyper 212 evo
  • Gskill DDR3 CL9 1600Mhz 4x4GB = 16GB RAM
  • Xigmatek 750w Vector 80Plus Silver PSU
  • Crucial 240gb SSD - WD 1Tb HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
konuyu sıfırdan açmak yerine burada hortlatayım diyorum .. Bendede 1070 ti var.

i5 8600K işlemciyle alınan değerlerin yanına yaklaşamıyorum? sizce işlemci değişmeli miyim?

işlemcinizi değiştirin. eski nesil işlemcilerde darboğaz yapıyor. ekran kartının güncel olması bir yere kadar performansı etkiliyor. yeni nesil ekran kartı eski nesil işlemcilerle pek uyumlu çalışmıyor ne yazıkki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı