İ7 4790K ve GTX970 Sisteme 600W PSU Yeterli mi?

• GSKILL 8GB DDR3 1600MHz RAM
  • İntel Core i7 4790K 1150 4GHz işlemci
  • MSI GTX 970 TIGER GDDR5 4 GB 256 bit Ekran Kartı
  • Gigabyte Z97-HD3 1150 DDR3 3100 MHz (O.C) Anakart
Herkese merhaba. Bu sisteme 650W PSU yeterli mi? 'Şu parça uyumsuz' dediğiniz noktaları belirtirseniz sevinirim. (Biraz acemiyim de. :) )

Eki Görüntüle 98853

Yeterli PSU fakat EVEREST almanı önermem , bozulmalar , ses sıkıntısı olabilir ilerde.

Yeni nesil işlemci, yeni mimari, tabii ki artıları vardır. Fakat şu an bulunduğu fiyata değeceğini düşünmüyorum. Intel Skylake Core i5-6600K İncelemesi - Technopat linkteki inceleme videosundan gerekli bilgileri edinebilirsiniz. 30. dakikadan sonra diğer işlemcilere göre performans yorumlaması yapıyorlar. Sistemi ne amaçla kullanacaksınız bilmiyorum. Fakat 4790k da 4590 da sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum.
Teşekkürler.

Intel i7 4790K sistem paslanana kadar sizi üzmez diyebilirim. 1150 platformunun göz bebeği sonuçta. Bu sistemler standart olur zaten, fazla tavsiyeye gerek yok. MSI, ASUS veya EVGA gibi bir GTX 970 koyarsın, yanına Z97 bir anakart. CL8-9 2x8 ya da 1x8 RAM koyarsın, ileride 16 yapmak şart olabilir yani tek alın şimdilik daha sonra dual channel yaparsınız (Şimdi 8 alacaksanız.). FPS farketmez, merak etmeyin. 600 Watt ZALMAN, CM, Corsair, XIGMATEK, THERMALTAKE, Seasonic gibi güç kaynağı ve kasalar işinizi çok rahatta görür. WD Blue'dan aşağı inmeyin, tavsiyem WD Black'tir. Aradaki farkı hissettirir, SSD'ye gerek bile duymayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı