İ7 4790K ve MSI GTX 980 tabanlı sistem toplama

cakir

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2015
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bir süredir iş ihtiyaçlarımı karşılayacak bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bunun için forumda daha önce oyun gereksinimlerine uygun bir kaç öneriyi listeledim aşağıda ama benim için uygun mu bilmiyorum. Örnek sistem ve bütçe aşağıda:

Benim kullanım alanım ise öncelikli olarak photoshop, illustrator ve web browser. Photoshop genel olarak ram ve diski yoruyor bildiğim kadarıyla. Yüksek boyutlu çalışma dosyaları üzerinde işlem yaparken şuan kullanmakta olduğum sistem oldukça yetersiz kalıyor (ekte). Bu bütçelerde ihtiyacımı karşılayabilecek bir sistem önerebilirseniz sevinirim.

Örnek sistem:

pc.jpg


Kullanmakta olduğum sistem:

pc2.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Seçmiş olduğunuz sistem ihtiyaçlarınızı karşılamanın dışında uzun yıllar üst düzey oyun performansı almanızı sağlayacaktır.

Ek olarak GTX 980 ile 970 arasında çok büyük bir performans farkı yok ama fiyat farkı var. Öncelikli amacınız oyun olmadığı için GTX 970 tercih ederek harcamanızı düşürebilirsiniz. Tabi ki tercih size kalmış. :)
 
Ram ve ssd yi biraz daha arttırmam gerekiyor sanırım çalışma alanında daha başarılı olabilmesi için.
 
Son düzenleme:
Aslında kullandığın programlar PC'yi çok yoran programlar değil. Tabi 16 GB yapabilirsin ama çok gerekli olacağını sanmıyorum.
Yine de indirimdeyken bu ram tercih edilebilir: 16GB (2x8GB) HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram - Vatan Bilgisayar

Oyunları uzun yıllar yüksek ayarda oynamayı düşünmüyorsan ekran kartını, OC yaparak sınırı zorlamayacaksan soğutmayı düşürebilirsin. Kaliteli bir hava soğutma (Hyper 212 Evo olabilir) ve GTX 970 alarak artan bütçeyle düşündüğün gibi ram'i ve SSD'yi yükseltebilirsin.
 
Teşekkürler Hakan bey. Ayyıldız önerdiğiniz sistem matıklı gibi geldi, bu iki işlemci arasında ki fark nedir acaba.
 
Son olarak sistem bu şekilde revize edildi. Ekran kartı acaba msi anakartla aynı şekilde performanslı çalışır mı merak ettiğim bir konu bu. Daha fazla üzerinde değişikli yapmadan bu haliyle sistemi satın alacağım. (farklı bir aracıdan daha uygun fiyat teklifi aldığım için ellerindeki stoklar neticesinde bazı donanımlarda değişiklik oldu.)

Anakartta 3300MHz(OC) yerine MSI Z97 GAMING 5 DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p olması sorun yaratır mı acaba? Yani işlemci ve bellekleri OC ile hızlandırma ihtimalim yok mu bu anakart ile merak ediyorum.
 

Dosya Ekleri

  • uypc.jpg
    uypc.jpg
    40,8 KB · Görüntüleme: 262
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı