i7 4790K ve R9 280 Tabanlı Sistem Toplama

kutaynurel

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Sound Engineering
Arkadaşlar uzun süredir film müzikleri ve jingle kayıtlar alıyorum. Genel olarak midi tabanlı çalışıyorum ve PC artık yanıt vermez oluyor. Hem müzik yapmak hem de oyun oynamak istiyorum. Böyle bir liste çıkardım, fikirlerinizi aktarabilirseniz çok minnettar olacağım, teşekkürler. :)

10966880_800186536724848_1778999395_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığım kayıtlarda her bir kanal ortalama 200-1000MB arası bir RAM tüketiyor ve çok kanallı kayıtlar yapıyorum. RAM'i o yüzden öyle yüksek tuttum. İşlemci ve ekran kartı da yeni nesil oyunlarda işimi görür diye umuyorum, gereksiz midir? Beni bundan sonra götürebilecek bir işlemci ve ekran kartı önerirseniz iyi olabilir :)

O paraya bence NVİDA tercih edilmeli. RAM evet yüksek gerekebilir. Ama inanın işlemcinin oyuna 1 FPS bile etkisi yok. Ekran kartı olarak harika bir tercih yaptık. Bence çok tercih edilesi bir sistem oldu.

Fazla olduğunu düşünmüyorum ortalama 25-60 arası sanal enstrüman kullanıyorum ve bunlar sampleları çalıştırmak için ram tüketiyor dediğim gibi ne kadar fazla o kadar iyi bizim ortamda :)

Oyunlarda 8 GB fazlasıyla yeterli. Ama yaptığı iş gereği bende kesinlikle gerekli gördüm. Ama ilk sistemi kesinlikle almayın. İşlemciyi İ5 yapıp, Rami yükseltebiliriz isterseniz.

Kesinlikle katılıyorum i5 işlemci üzerine ram ve ekran kartı opsiyonlarını değerlendirmem daha mantıklı olur. i7 almak biraz görgüsüzlük olacak sanırım :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı