i7 4790K ve RX580 sistem oyunlarda restart atıyor

Bütçe
500-700 TL

MoKKa

Hectopat
  • i7 4790K işlemci
  • Armor RX580 8 GB
  • 8 (4x2) RAM
  • Anakart: H81M-P33
  • PSU: 750W
PC oyun oynarken sürekli restart atıyor. Hata vermiyor bir anda kapanıp açılıyor. Oyuna girdikten sonra ekran kartı neredeyse maksimumda çalışıyor, fan sesi inanılmaz artıyor, ardından restart atıyor. Hangi ayarda oynarsam oynayayım çözüm yok, ne denediysem de olmadı. Anakart bu sisteme uygun değil, sanki yeterli gelmiyor, değiştirmek istiyorum. Bu işlemci ve ekran kartına uygun anakart önerir misiniz? Bütçe 500-700 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
GPU 35 40 olmasının nedeni test sırasında darboğaz olması, reset attı mı? Atmadı ise Furmark testi yapar mısın? Şuanda reset sıcaklık nedeni ile oluyor gözüküyor, işlemci soğutucusu kontrol edin.

Testi yaptıktan sonra mesaj at yoksa bildirim gelmiyor.

GPU 35 40 olmasının nedeni test sırasında darboğaz olması, reset attı mı? Atmadı ise Furmark testi yapar mısın? Şuanda reset sıcaklık nedeni ile oluyor gözüküyor, işlemci soğutucusu kontrol edin.

Testi yaptıktan sonra mesaj at yoksa bildirim gelmiyor.
Dediğiniz testi yaptım ama ne görmem gerektiğini anlamadım sonuc da vermedi.Darboğazdan bahsettiler ama sistemimi yukarda yazmıştım darboğaza sebep olan ne olabilir?Yeni anakart soğutucu ve ram almama gerek varmı sizce? Sorun 2 aydır çözülmedi oyun oynayamıyorum.Termal macun yenilendi ama sorun devam ediyor,kasa içi ferah kablolar düzenli.

Ne oldugunu bilmiyorum ama yapiyim sonucunu atiyim.

Testte CPU kullanimi hep 100% GPU23%
CPU sicaklik 98-100 derece
GPU sicaklik 35 40 bunun sebebi ne??
Programı daha önce kullandınızmı test esnasında yanlışlık yapmış olabilirsiniz!

Yani sorunun tam olarak nereden olduğundan emin olamdan önce işlem veya değişim yapmaya yönelmeyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı