i7 4790K vs FX8120

friedlich

Hectopat
Merhaba, başlıkta belirttiğim Intel işlemcinin daha iyi olduğunun farkındayım. Fakat şunu merak ediyorum, FX8120 işlemciden i7 4790K'a geçiş yaparsam aman aman bir performans artışı yaşar mıyım? Geçmeye değer mi? (sistem değişikliği yapacağım aynı ekran kartı ile devam edeceğim) Ekran kartım RX550, sadece işlemci bazlı oyunlar oynuyorum. Farklı bir işlemci önerisi değil de özellikle bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Düzeltme yapayım, cebimden ekstra bir ücret çıkmayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, başlıkta belirttiğim Intel işlemcinin daha iyi olduğunun farkındayım. Fakat şunu merak ediyorum, FX8120 işlemciden i7 4790K'a geçiş yaparsam aman aman bir performans artışı yaşar mıyım? Geçmeye değer mi? (sistem değişikliği yapacağım aynı ekran kartı ile devam edeceğim) Ekran kartım RX550, sadece işlemci bazlı oyunlar oynuyorum. Farklı bir işlemci önerisi değil de özellikle bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Düzeltme yapayım, cebimden ekstra bir ücret çıkmayacak.
Anakart ve işlemci değişikliği için ne kadar bütçeniz ne kadar?
Edit:Cebinizden para çıkmayacaksa kesinlikle değer 4790k güçlü bir işlemci.

BF1 ve PUBG oynuyordum 1080P'de. Sistemin FX8320 ve RX480 idi. Darboğaz yaşoyordum işlemci yüzünden. 4790K kullanan arkadaşım 980 TI ile hiç darboğaz yaşamıyordu.
4790K çok güçlü bir işlemci. Ne olursa olsun 4 çekirdek 8 izlek ile 1080P'de çoklu çekirdek ihtiyacı duyulan durumlarda modern 6 çekirdek 12 izlekli işlemciler gibi olamsaz.
Her ne olursa olsun AMD FX8120 kötü bir işlemci benim gözümde.

Değer hocam. Zaten para çıkmayacak. FX serisi tekli çekirdek performansı olarak iyi değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı