i7 5700HQ ısınma sorunu

Kullandığınız termal macun ortalama bir kalitede. Kısaca yeterli. Undervoltu denemenizi kesinlikle öneririm. ThrottleStop kullanarak kolayca yapabilirsiniz.
Undervolt okuduğuma göre işlemci performansını düşürüyormuş doğru mu ? Eğer öyleyse oyunlardaki performanslarda düşecek demektir.

Undervolt okuduğuma göre işlemci performansını düşürüyormuş doğru mu ? Eğer öyleyse oyunlardaki performanslarda düşecek demektir.

Hayır. Performans düşürmez. Aksine sıcaklıklar daha iyi olacağından sistem daha stabil olacaktır. Performans düşüren olay underclock. Ben sizden undervolt yapmanızı istedim.

Hayır. Performans düşürmez. Aksine sıcaklıklar daha iyi olacağından sistem daha stabil olacaktır. Performans düşüren olay underclock. Ben sizden undervolt yapmanızı istedim.
Undervoltun nasıl yapılacağı hakkında bilgi veren bir rehber var mı ?
Denetim masası güç seçeneklerinden minimum ve maksimum işlemci yönetimini %80' e çektim bf4' de fps'i 60'a sabitleyerek ultraya yakın ayarlarda denedim. İşlemci 70 derece seviyelerinde kaldı % 60-70 arası bir kullanım sağladı. Ekran kartı 80 derece seviyelerinde % 80-98 aralığında kullanım sağladı. VSYNC kapalı olarak denedim bütün bunları. Fps'de herhangi bir düşüş yaşamadım. Sanırım problemi çözdüm. Fakat CS GO gibi bir oyun oynuyorsanız bu oyun ekran kartından pek beslenmeyen bir oyun işlemciye yükleniyor o zaman geri ayarları %100'e çıkartmalısınız denedim %80 civarlarında oyun takılma yapıyor.

Son düzenleme:
Baktığım bir kaç kaynakta intelin i serisi işlemcilerin de donanımsal olarak voltaj oynama kapalı olduğu için yazılımla yapılamaz diyordu. Yine de farklı bir yöntem olabilir.

İşlemci performansını kısmış oldun. O yüzden sıcaklıklar ortalama seviyeye düştü. Buyur rehber. Burda XTU ile anlatılmış. ThrottleStop'ta da aynı mantık.

İşlemci performansını kısmış oldun. O yüzden sıcaklıklar ortalama seviyeye düştü. Buyur rehber. Burda XTU ile anlatılmış. ThrottleStop'ta da aynı mantık.

Teşekkür ederim.
bu undervoltla falan olacak iş değil benim bilgim yok ama, şuan hdmı ile tv ye bağlı pc sıcaklık değerlerini paylaşıyorum bu artık normal bir şey değil. Acil yardım etsin biri sıktı bu durum çünkü artık.

Son düzenleme:

Kaliteli bir termal macun alın. Undervolt sıcaklıkların düşmesinde en az termal macun kadar etkilidir. Sizin sorununuz sıcaklık değil mi? Ben öyle gözlemledim. Bunu alıp işlemcinizin ve GPU'nuzun termal macununu yenileyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…