i7 5700HQ ısınma sorunu

Undervolt yapamadım sorun devam ediyor maalesef.

Intel XTU kurun. Advanced Tuning kısmından Core sekmesine gelin. Ardından Core Voltage Offset'i -0.08 ila -0.1 volt arası ayarlayın. Bunu yaparken test etmeniz gerek. Mesela -0.09 yaptınız diyelim. Eğer hatasız geçerse stres testinden daha da azaltabilirsiniz. -0.1V ayarladığınızda crash verirse geri -0.09V'a çekersiniz. Kısaca olayı budur undervoltun. Etkisi de gerçekten fark edilebilir.

Undervoltu uyguluyorum -0,06 ya kadar kabul etti fakat her resetten sonra bunu tekrar mı yapmam gerekiyor? Sıfırlanıyor çünkü. Bir de stres testi yaptım pc kendine rest çekti bu başarısız mı olduğu anlamına geliyor ?
Intel XTU kurun. Advanced Tuning kısmından Core sekmesine gelin. Ardından Core Voltage Offset'i -0.08 ila -0.1 volt arası ayarlayın. Bunu yaparken test etmeniz gerek. Mesela -0.09 yaptınız diyelim. Eğer hatasız geçerse stres testinden daha da azaltabilirsiniz. -0.1V ayarladığınızda crash verirse geri -0.09V'a çekersiniz. Kısaca olayı budur undervoltun. Etkisi de gerçekten fark edilebilir.
-0.05'e indirdim prime95 programıyla stres test yaptım, stres testi sırasında pc kendini kapattı bu ne anlama geliyor ?

Son düzenleme:
Undervolt işlemini nasıl kalıcı hale getirebiliriz? yeniden başlatınca sıfırlanıyor çünkü.

Undervolt işlemini nasıl kalıcı hale getirebiliriz? yeniden başlatınca sıfırlanıyor çünkü.

Yeniden başlatmayın. Normal kapatırsanız kayıtlı kalır. Yine de sürekli kalıcı olmasını isterseniz ThrottleStop kullanabilirsiniz. Başlangıca ekleyip benzer ayarları yapın.

Yeniden başlatmayın. Normal kapatırsanız kayıtlı kalır. Yine de sürekli kalıcı olmasını isterseniz ThrottleStop kullanabilirsiniz. Başlangıca ekleyip benzer ayarları yapın.
Kısaca anlatma şansınız varmı ThrottleStop programı ile yapmayı? -0,50 volt düşürmek istiyorum en stabil değer bu şuan benim laptop'ta.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı