i7 5820K ve X99 GAMING Sisteme GTX 1080 Ti Takma

Semih Demir

Kilopat
Makaleler
7
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Önceki konumda yardımcı olmanızı istemiştim, fakat sistemin kesin alıcısı çıktığı için bende farklı bir sistem ile ilgilenmek durumunda kaldım. Bunu da sizlere sormak istedim. Aynı şekilde bu sistemi de ekran kartsız olarak alacağım, bir süre ekran kartsız kullanacağım çünkü GTX 1080 Ti eklemek istiyorum. Fakat uyumsuzluk olur mu? Veyahut bunu direk almak yerine biraz daha bekleyip daha iyi bir sistem mi toplamalıyım? Ne önerirsiniz?

- İ7 5820K
- Gigabayte X99 Gamıng G1
- G.SKILL 4x8 32 GB RAM
- Maelstrom 240T Sıvı soğutma
- Cooler Master 850W M2 Silent Pro SILVER
- Cooler Master HAF 935

Ekteki bileşenleri ekran kartsız olarak alacağım dostlar. Sizce almaya değer mi? Eksik olan parçalar nelerdir? GTX 1080 Ti eklersem herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım? Bir de TridentZ RGB RAM'ler var onlardan ve NZXT'nin Snow White S340 Kasası ile değiştirmek istiyorum kasa ve RAM'leri ileride.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080 Tİ o sistemde sıkıntı çıkarmaz. X99 sistem hala güncel ve çok güçlü işlemcilere ev sahipliği yapıyor.
Pekala, 1080 Ti SLI yapma durumum olursa yine bunu kaldırabilecektir değil mi? Yani yapmayı düşünmüyorum tabii ama yine de aklımda olan şüpheleri gidereyim diyorum bir yandan.
Ve işlemci hakkında ki düşüncelerin nedir? Bazı kişiler yenisi çıkınca eskisini direk ''çöp'' olarak nitelendiriyor, bu da haliyle can sıkıyor. Teknolojinin sonu yok maalesef.

Elindeki işlemci ekstrem işler için çıkarılmış bir modeldir. SLİ yapsan bile darboğaz yaşatmaz. Güncel olması daha performanslı olacağı anlamına gelmez. Teknolojiye yetişemezsin.

Elindeki işlemci ekstrem işler için çıkarılmış bir modeldir. SLİ yapsan bile darboğaz yaşatmaz. Güncel olması daha performanslı olacağı anlamına gelmez. Teknolojiye yetişemezsin.
Maalesef. Bunun sonu yok. ''Asus Z170 PRO GAMING Intel Z170 3400MHz'' anakart modeli da söylediklerin için geçerli mi?

GTX 1080 Tİ yi SLİ yap aya bile çıkarsın ve büyük ihtimalle sistemin sıkıntı çıkarmaz.

Z170 Asus Anakart modeli ne yapacaksın acaba? Bu Anakart işlemcin ile uyumlu değil.
Bu anakart'a sahip olan başka bir sistem daha var. Fakat onun ekran kartı GTX 980 Ti ve i7 6700K. Ekran kartsız çok uzun bekleyeceğime bunu mu alsam diye düşünüyorum. GTX 1080 Ti belki daha sonra eklerim buna. Olmaz mı?

GTX 1080 Tİ yi SLİ yap aya bile çıkarsın ve büyük ihtimalle sistemin sıkıntı çıkarmaz.
Açıkçası sonu yok bunun. Bana tek bir tanesi yeter. SLI yapacaksam GTX 980 Ti yaparım fiyatlar çok uygun. Fazlası israfa kaçıyor zaten oynadığımız oyunlar belli gereği yok diye düşünüyorum.

İ7 5820K işlemci gücü olarak İ7 6700K modeline göre çok daha güçlü bir model. Oyun performansı olarak ise İ7 6700K daha iyi, tek çekirdek performansı daha yüksek olduğu için. SLİ yapmak açısından X99 sistem daha avantajlı.

Yazdıklarınızı değerlendireceğim. Kafam fazlasıyla yoğun ikisinden birini tercih edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…