i7 5930K vs i7 6700 Sistem

Hangi sistemi tercih etmeliyim ?

• 1. sistem ( Skylake)

Oy: 4 33,3%
  • 2. sistem (Haswell)

Oy: 8 66,7%

• Oy verenlerin toplamı
    12

Tolunay Esergün

Hectopat
Daha fazla  
Kendime göre 2 sistem topladım fakat hangisini tercih edeceğim konusunda kararsız kaldım.
Sizce aradaki fiyat farkına değer mi haswell sistem ?
Birde 750w Güç kaynağı yeterli olur mu ?
Bu arada kullanım amacım oyun ve render amaçlı olacak.

1. sistem
1.png

2.sistem
2.png

Ağırlığına bağlı sistemin, ağılıklı olarak render içnse "Haswell" sistem tercih edilmeli oyun içinse "Skylake".

Ağırlıktan ziyade ikisinden de verim almak istiyorum aslına bakarsan. Eğer aradaki fiyat farkına değecek ve uzun zaman yeterli olacak diyorsanız, fiyat aralığımı genişletmekte seçeneklerim arasında. Ama mesela arada 4-5 fps farkı için 1000 lira gibi ekstra gereksiz harcamalara lüzum bulmuyorum. Yani fiyat performans arıyorum desek doğru olur.

Ağırlıktan ziyade ikisinden de verim almak istiyorum aslına bakarsan. Eğer aradaki fiyat farkına değecek ve uzun zaman yeterli olacak diyorsanız, fiyat aralığımı genişletmekte seçeneklerim arasında. Ama mesela arada 4-5 fps farkı için 1000 lira gibi ekstra gereksiz harcamalara lüzum bulmuyorum. Yani fiyat performans arıyorum desek doğru olur.
Render için kullanıcaksan arada gözle görülür bir fark olacaktır. Ama oyunlarda bu fark fiyat dışında pek hissedilmez, bir de "X" yonga setleri iki yılda bir yenilenir yani daha uzun ömürlüdür. Sen dersenki ben o farklı veririm render için bile, alabilirsin çünkü fark hissedilir düzeyde olur.

9000 TL'lik bir sistem alabilecekseniz 10000 TL'de yapabilirsiniz herhalde diye düşündüm ve SLI'ya hazır X99 bir sistem topladım. Oldukça performanslıdır, 3-5 FPS'den biraz fazlasını alırsınız, hem de X99'a aldığınız RAM'ler 2x8 yerine 4x4 veya 4x8 olabilirdi. Ben ona uygun hazırladım :)
bandicam 2015-12-22 19-28-27-407.jpg

9000 TL'lik bir sistem alabilecekseniz 10000 TL'de yapabilirsiniz herhalde diye düşündüm ve SLI'ya hazır X99 bir sistem topladım. Oldukça performanslıdır, 3-5 FPS'den biraz fazlasını alırsınız, hem de X99'a aldığınız RAM'ler 2x8 yerine 4x4 veya 4x8 olabilirdi. Ben ona uygun hazırladım :)Eki Görüntüle 125934

Corsair 780 t, gerçekten çok beğendiğim bir kasa. İlk başta bende onu almayı düşünüyordum. Ancak son sınıftaki bir mühendis arkadaşım. Full tower kasa tercih edersen soğutmada problem yaşarsın dedi. Custom soğutma gerekir dedi, ne kadar doğrudur bilmem. Birde ramleri şimdilik 2x8 alıcam ileride 2 tane daha alıp eklicem. 4x4 almak pek mantıklı olmaz, çöpe gider onlar. Boşuna slot yemeye gerek görmüyorum.

Böyle bir sistem alınabilir. Güç kaynağını SLI yapmak istersiniz diye 1000W koydum. MSI GTX980Ti Gaming 6GB GDDR5 384Bit Dvi Hdmi 3DPEki Görüntüle 125937

Seahawk'ı bende düşündüm. Gerçekten değerleri çok güzel bir kart, fakat ilerde sli yapmak istersem sıkıntı çıkaracağını düşündüm, bu yüzden vazgeçtim.

Bu arada sistem kafamda oluştu şuan kafamda tek bir soru var, ekran kartını burdan mı almalıyım yoksa Almanya'dan mı getirtmeliyim. 700 lira gibi bir fark oynuyor arada. Ama servis sıkıntısı çekerim diye korkuyorum. Almanya'daki kuzenim 1 ay sonra gelicek onunla getirtebilrim. şuan sadece bu konuda kararsız kaldım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı