i7-5960X ve Rampage V Extreme PC Toplama

Hangi Anakart?

• ASUS Rampage V Extreme x99

• ASUS x99 Deluse

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

FurkanOZKAYA

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,

Yeni bir PC toplamaya karar verdim ve sizlere mümkünse danışmak istiyorum. Bütçem sınırsız, piyasadaki en son teknolojiden yararlanmak istiyorum. Bilgisayar; Online Gaming (LoL, COD AWF, GTA V) ve online streaming (1080p@60FPS) işleri için kullanılacaktır. Oynarken aynı zamanda stream yapıyorum. Bu da 1080p@60 FPS video kodlama ve en yüksek grafiklerde oynarken oldukça yük bindiriyor. Aynı anda videonun upload edilmesi ve gerekli programların altta çalışması da cabası. Şu an ki sistemim ile zorlanıyorum. 6 sene önce topladığım bir canavara sahibim ama yaşlanmış

2 Adet ekran kartı şart. Ne gerek var demeyin. Stream yaparken 2 monitör lazım. Bunun yanında; Oynayanan oyunu videoya kaydetme işi bir ekran kartından, oyun öbür ekran kartından çalışsın istiyorum. [Stream programında ekran kartı seçebiliyorsunuz, xsplit]

Kendi toplamamı sizlere yolluyorum, siz değiştirmem gereken(daha iyi olması için) benimle paylaşırsanız minnettar olurum.

MSI 990FXA anakartını tavsiye edenler oldu ama pek sıcak bakmıyorum.

Windows 8.1 düşünüyorum.
  • KASA | CORSAIR Graphite 780T Arctic White Beyaz Kasa (PSU Yok)(CC-9011059-WW )
  • Anakart | ASUS Rampage V Extreme X99, DDR4, 5x PCIExp, Socket 2011-3, CrossFireX & SLI
  • İşlemci | INTEL i7-5960X Extreme Edition 3.3 Ghz Socket 2011-3 20MB 8 Çekirdek (CPU Fan YOK)
  • İşlemci FAN | CORSAIR H110 HYDRO SERIES 280mm AMD/Intel Extreme Performance Sıvı Soğutma
  • Ekran Kartı | 2 ADET (CROSSFIREX SLI) SAPPHIRE R9 290X VAPOR-X, 8GB, PCIExp Ekran Kartı, DDR5, 512 bit, 1030/5500
  • RAM | CORSAIR 16GB (4x4GB) Vengeance DDR4 2800MHz CL16 Ouad Kit Ram [Fazla RAM kullanımım olmuyor, bu sebeple 32GB'ye çıkmadım.]
  • PSU | CORSAIR PROFESSİONAL SERİES HXi 80PLUS PLATINUM 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

Yorum yazma zahmetine giren herkese çok çok teşekkür ederim arkadaşlar!

Son düzenleyen: Moderatör:
Mükemmel bir sistem hocam da o iki tane Sapphire R9 290X nedir FSM aşkına ? Öncelikle marka olarak Sapphire tavsiye etmiyorum. İlla ki AMD ekran kartı alacaksanız tavsiyem ASUS olacaktır:

ASUS R9290X-DC2-4GD5, Radeon R9 290X, 4GB GDDR5, 512 Bit, Ekran Kartı

Ama video düzenleme vs yapacaksanız CUDA işinize yarayabilir (AMD'de OpenCL var). Bu bağlamda çift GTX 970 alabilirsiniz.

İki tane R9 290X alacağınıza GTX 980 SLI alın. Eğer video işin içinde varsa GTX 780Ti veya R9 290X olabilir. Onun dışında bir sorun görmedim. Gayet güzel olmuş. Ama yine de bütçenizi öğrenebilir miyim ?

PowerColor R9 290X PCS+ modeli nasıldır hocam ?

@Recep Baltaş

Bu sistem hiçte inandırıcı gelmiyor. Ama eğer ki alıyorsanız ; 290X yerine GTX970 SLI tercih ediniz derim ben. Ve Rampage V Extreme abartılı bir anakart. Size MSI X99S Gaming 7 fazlasıyla yetip artacaktır bile.

Neresi inandırıcı gelmiyor ?

Hocam bu link olarak gönderdiğiniz ekran kartı biraz zayıf kaldı gözümde. İlla AMD alacağım diye bir kaide yok. Bana çok sağlam bir ekran kartı lazım. R9 295x2 vs. olabilir veya GTX980'ler. Henüz bilgim yok ancak 2 tane alacağım için fiyatını makul tutmak istedim. Tavsiyeleriniz nelerdir? Tek alacaksam ve bana yetecekse en iyisi hangisi?

GTX 980 olabilir aslında bana da o mantıklı geliyor.

Mesela?? Asus GTX980 ROG MATRİX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Bütçem 15.000TL

Bu sistem hiçte inandırıcı gelmiyor. Ama eğer ki alıyorsanız ; 290X yerine GTX970 SLI tercih ediniz derim ben. Ve Rampage V Extreme abartılı bir anakart. Size MSI X99S Gaming 7 fazlasıyla yetip artacaktır bile.

Tabii ki yetecektir. Ancak ben aldığım zaman 5 yıl veya daha fazla tekrar parça değiştirmeyi seven biri değilim. Bu yüzden alıyorsam en iyisini alırım.

Neresi inandırıcı gelmiyor ?

Bilmiyorum neden inandırı değil Topladığım zaman video olarak paylaşırım artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir alt kademe bir işlemci mi tercih etmeliyim?
5960X alsanız dahi oyun performansınız 100FPS kadar etkilenmeyecek. 5930K bile çok yüksek bir işlemci fakat yukarıdaki size tavsiye ettiğim sistemde onu ekledim.

EVGA GTX 980 Classified, bundan daha performanslıdır bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…