i7 6500U ve 920MX laptop Debian 12 kurulumunda görüntü gidiyor

Abdullah BİLEN

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistem özellikleri;
  • ASUS X541UV laptop
  • i7 6500U.
  • 16 GB RAM.
  • SSD.
  • 920MX ekran kartı.
Debian 12 kurulumu yapmaya çalışıyorum. Bütün adımları tamamlayıp masaüstü ortamını seçme kısmına geliyorum. Ayarları değiştirmeden GNOME ile kur diyorum.

Kurulum sürüyor ve %85 civarında iken ekran bir anda gidip geliyor siyah beyaz oluyor alttan çizgi falan çıkıyor.

Pek çok dağıtım kurmaya çalıştım.
Benzer sorunları farklı dağıtımlarda da yaşadım. Kurulumda donan da oldu. Hiç kurulmayan da oldu. Bu bilgi bir işinize yarar mı bilmiyorum ama şu şekilde bir bilgi daha vereyim.

Kurabildiğim dağıtımlar şu şekilde:
  • MX Linux
  • Archlinux.
  • Caxhyos KDE,
  • CachyOS Xfce,
  • CachyOS Hyprland,
  • Debian 11 LXDE.
  • Debain 12 LXDE.
  • Debian 12 lxqt.

Kuramadığım hata aldığım dağıtımlar.
  • Debian KDE.
  • Debian GNOME.
  • Elementrary OS.
  • Zorin OS.

Debian'ı sorunsuz şekilde kurmak istiyorum.
ISO'lar defalarca indirildi sağlıklı ve farklı şekillerde de yazdırılıp denendi.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Güvenli mod veya uyumluluk modu gibi seçeneklerle boot etmeyi deneyin. Bir de Debian 13 çıkmışken niye 12 kurmak istiyorsunuz?

13 trixienin sıkıntıları var. 12 şu an daha iyi.
Evet diğer modlar ile de başlattım ancak olumsuz (bu arada aynı hatayı 13 de de aldım.)
Tahminim NVIDIA'nın sürücülerinden dolayı. Ancak CachyOS vs bu işi nasıl çözmüş anlamadım.

Güvenli mod veya uyumluluk modu gibi seçeneklerle boot etmeyi deneyin. Bir de Debian 13 çıkmışken niye 12 kurmak istiyorsunuz?

Şöyle yapın. Diskte önemli bir veri upksa tüm diski her şeyiyle silin. Herhangi bir bölüm bırakmayın ve öyle kurulum yapmaya çalışın.

Onu da yaptım ama olmadı. Farkli bir disk taktım kurmaya çalıştım o da olmadı.
Taşınabilir HDD'ye kurmaya çalıştım o da olmadı.

Ve bu işlemleri sadece Debian için değil yukarıda başarılı-başarısız olunan tüm dağıtımlar için geçerli.

NVIDIA'dan şüphelenmemin en nüyük sebebi farklı bir NVIDIA ekran kartlı bilgisayarda da benzer hataları almam. (farklı dağıtımlarda yine)

Yani sorun bir ISO'ya da bir distro ya da Arc Debian tabanlı vs meselesi değil. (openbsd ve freebsd kuruldu)
Ya kernel ile ilgili problem var. -ki yukarıdaki dağıtımların hepsinde farklı kerneller var-
Geriye bir tek NVIDIA kalıyor.
Laptop olduğu için de ekran kartını sökemiyorum.

AMD işlemcili kasalı 2 farklı bilgisayarımda ise zorin vs kuruluyor. (kasalılarda hepsimi denemedim belki de laptopa kurabildiğimi AMD'ye kuramayacağım)
Çok saçma bir sorun ve yardıma ihtiyacım var. Farklı bir göz tarafından göremediğim şeylerin gösterilmesi lazım.

Şöyle yapın. Diskte önemli bir veri upksa tüm diski her şeyiyle silin. Herhangi bir bölüm bırakmayın ve öyle kurulum yapmaya çalışın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…